uitslagen

Zondag 14 Mei  
Kon. Sint-Niklase Condors - U16 Meisjes 66-88
U16 Meisjes - Remant Basics Melsele-Beveren 20-0 (BFOR)
Zele   - U14 65-57

   


U16 Meisjes

Pupillen

Trainer: Sandra Boone

 

Trainingsuren:
Vrijdag 18u30-19u30 Sporthal Evergem Centrum (terrein 2)

 

Uitslagen, rangschikking en klassement:
U16 Meisjes Grensoverschrijdend D R1

U16M klein 2

5 mei 2017: U16M - Wildcats Gavere 34-77
Finale Beker van Oost Vlaanderen

 

Op vrijdag 5 mei speelden de u16 meisjes de finale van de beker van Oost-Vlaanderen.
Iedereen was ruim op tijd en hier en daar was toch wat stress te bespeuren. We begonnen heel aarzelend aan de wedstrijd en we waren een beetje overdonderd door de fysiek sterkere tegenstander, de volle tribunes en het vele lawaai. We moesten in de eerste helft de wet van de sterkste ondergaan.
De tweede helft waren we precies al wat gewoon geraakt aan de omstandigheden en vochten we om iedere bal. Waar de tegenstander in de eerste helft nog 53 punten mocht maken, beperkten we hen in de tweede helft tot 24 punten!!
We mogen vooral niet vergeten dat we het jongste team waren met nog 5 u14 speelsters in onze rangen en dat dit allemaal eigen jeugdspeelsters zijn!!!
Super prestatie allemaal!
Ik zou ook iedereen willen bedanken die naar Laarne is gekomen om te supporteren. Het was leuk om de tribunes zo rood te zien kleuren!  Ook voor de speelsters was dit een super ervaring! En ik kan jullie zeggen dat de roodjes veeeeel luider waren dan de blauwkes!!!
Nogmaals iedereen BEDANKT!

En wie weet doen we dit volgend seizoen nog eens :-)
Groetjes
Een fiere coach

Er staan een heleboel foto's op Flickr!! --> LINK <--

2017-05-05 u16m

(Tekst: Sandra, Foto's Sjoeke)

 

 

5 mei 2017: Finale Beker van Oostvlaanderen:
U16 Meisjes - Wildcats Gavere

Onze U16 Meisjes stoten door naar de finales van de beker van Oost-Vlaanderen!!
 
Het is een primeur voor Tigers Evergem dat er een ploeg tot in de finales geraakt, dus op zich al een straffe prestatie, maar zeker welverdiend.
 
Als je zover kan geraken, waarom ook niet hopen op meer? Hiervoor hebben we natuurlijk massaal jullie “vocale” steun nodig.
 
Het zou leuk zijn mochten we met zoveel mogelijk spelers, speelsters en ouders – IN HET ROOD GEKLEED (en Tigers trui) - aanwezig zijn met veel toeters en bellen om onze U16meisjes en coach aan te moedigen.
 
Allen aanwezig dus op vrijdag 5 mei 2017 om 18u45 (start wedstrijd) in de sporthal Veldmeers in Laarne waar alle finales dat weekend afgewerkt worden.

25 februari 2017 Duopaint Osiris Aalst-U16M  44-71

Op zaterdag 25/2 stond de 1/4 finale van de beker op het programma. We gingen op bezoek naar Aalst en dat in het carnavalweekend.
Ik stelde de meisjes meteen op hun gemak door te zeggen dat we niets te verliezen hadden vandaag. Sommigen waren toch een beetje onder de indruk omdat het tegen een landelijke ploeg was. We waren met 8 speelsters op post. Door de krokusvakantie was Alizee op weekend en was Femke nog aan het vieren met de Buffaloos in Tottenham.
We begonnen de match schitterend en voor we goed en wel bezig waren stonden we 0-8 voor. 'k Had de indruk dat sommigen het niet echt konden geloven. We bleven zo verder gaan: Maury gooide de 3-punters er makkelijk in en ook Fiebe werd blindelings gevonden. Zelfs de coach en de scheidsrechter toonden hun bewondering. Jinte werkte heel hard in defense en zorgde ervoor dat Kerry en Lisa op de fastbreak konden scoren. Janne haalde de rebounds uit de lucht en pikte regelmatig haar puntje mee. Ook Laure nam een schitterende backdoor en werkte goed af. Toen ook "grote" Femke de weg naar het doel vond kon er niets de volgende ronde nog in de weg staan.
We wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 44-71. Op naar de volgende ronde!!!!

(Tekst: Coach Sandra)

22 oktober 2016: Bavi Gent - U16 Meisjes 65-74

Zaterdag 22 oktober stond de derby tegen bavi op het programma. Dat het een moeilijke klus ging worden wisten we. Aangezien de speelsters elkaar ook onderling kennen was het voor velen toch wel een speciale wedstrijd.
Waren het de zenuwen, de vriendschappen, of bavi die aan een heel hoog percentage van ver binnen shotte,,, maar 1 ding was duidelijk, we liepen in het begin toch even achter de feiten aan. Zelfs zo erg dat het er op een bepaald moment niet goed uitzag en dat we tegen een 15 punten achterstand aankeken. Na 2 time-outs en enkele vervangingen begonnen we onze draai terug te vinden en konden we de schade tegen de rust beperken.
Zowel bavi als wijzelf moesten wel opletten voor de fouten want beide ploegen hadden een grote foutenlast die wel eens beslissend kon uitdraaien.
De tweede helft gingen we op hetzelfde elan verder als het einde van de eerste helft en al vlug konden we gelijk maken. Fiebe werd nu vlotter gevonden en Maury zette haar turbo op. Toen ook Janne heeeeel veel verdedigende rebounds nam zag het er steeds beter uit voor ons.
Ook toen Fiebe en Kerry uitvielen, waren er andere speelsters klaar om hun taak over te nemen.
We behaalden uiteindelijk een verdiende en deugddoende overwinning.

(tekst: Sandra)

17 september 2016: K-Basketteam Kortijk - U16M  43-49

Op zaterdag 17/9 spelen we in de namiddag op Kortrijk. Na de makkelijke winst op de panne en de moeilijke thuiszege tegen Wevelgem waren we klaar voor onze 3de wedstrijd.
We waren alle 8 ruim op tijd in de sporthal waardoor we nog een kwart van de landelijke wedstrijd van de u16 meisjes van Kortrijk konden bekijken. Amai, toch een niveautje hoger!! Sommigen keken wel hun ogen uit en waren er niet helemaal gerust in dat sommige misschien ook tegen ons gingen meespelen.
We begonnen aarzelend aan de wedstrijd met enkele slechte passes. Gelukkig begon ook Kortrijk rommelig aan de wedstrijd waardoor we in de wedstrijd bleven. Na enkele minuten herpakten we ons stilaan en konden we dan ook 4-tal punten uitlopen.
Het werd duidelijk dat het een spannende match ging worden en dat de afwerking belangrijk ging worden. Het was knokken voor elke bal en we gingen verdiend de rust in met 4 punten voorsprong.

Na de pauze begonnen we opnieuw niet zo sterk. Dit had als gevolg dat Kortrijk de achterstand snel had opgehaald en meer nog, Kortrijk shotte zelf een voorsprong van 5 punten bij elkaar. Na een time-out herpakten we ons en kwamen we weer langszij. Jammer genoeg verloren we Fiebe al snel met 5 fouten. We wisten dat het nu moeilijk ging worden vooral in de rebound maar Eva, Kerry en Janne deden het schitterend in de rebound waardoor Maury , Femke en Alizee op snelheid voor een voorsprong zorgden.
Iedereen deed een schitterende job in defensie en toen Laure 50 seconden voor tijd haar layup scoorde kwamen we 6 punten voor. We bleven knokken voor elke bal waardoor Kortrijk er niet meer in slaagde om dichter te komen.
We sloten de match af met een overwinning! Proficiat allemaal voor deze schitterende match!!!!!
Gevochten als TIGERS!!!
(Tekst: Coach Sandra)

   

   

Aantal bezoekers

Vandaag169
Gisteren211
Deze week380
Deze maand6185

   

Copyright 2016 - Tigers Evergem

joomla counter