uitslagen

 

Zondag 9 December  
Heren A - Zele  94-61
U12A - Remant Basics Melsele-Beveren  47-54
Amon Jeugd Gentson  - U12B 49-51
Heren B - Erembodegem  55-91
White Star - Witte Sterren St. Amandsberg  - Dames A 33-51
Gent Hawks  - U8A 1-1
U10A - Houtem  1-1
U10B - Onderons Grembergen  1-1
Zaterdag 8 December  
Glory Bazel  - U12A 55-48

   

 sponsor-zelf-met-trooper

Trooper Banner

 

   


Competitiewedstrijd Gentson - Tigers Evergem U14M

7 oktober 2018 om 13u

De starters van deze match waren: Elien – Emie – Inte – Frauke – Zoë

Elien mocht de score openen voor de tigers met een vrijworp en 6 veldpunten op rij. Maar Gentson bleef in ons kielzog (6-7). Inte kon ook een vrijworp omzetten, maar daarna was het opnieuw Elien die 4 punten kon maken. Emie kon, na een assist van Elien, ook haar eerste punten van de match maken. Elli kon nu ook haar lengte gebruiken en scoor nu 2 maal van onder het doel. Bij een 15-18-tussenstand en met nog 1’39 op de klok nam coach Bart een time-out om de meisjes even wakker te proberen schudden. Elien kon als laatste scoren in Q1 en zo konden we van start gaan met Q2 met een 17-20-tussenstand.

In dit tweede kwart was het Gentson die als eerste kon score, waardoor ze op 1 puntje kwamen. Elien startte het tegenoffensief met een lay-up en vrijworp, Daarna kon Elli, na een aanvallend rebound, scoren. Ellie kon daarna nog 2 maal scoren, en dit 2 maal op assist van Fran. Cato zette ook een vrijworp om. Net voor de rust was het Frauke-tijd: eerst kon ze scoren na een steal, en daarna na een assist van Cato. Haar laatste score voor de rust kwam er na een zelf genomen verdedigende rebound, die ze aan vriendin Zoë kon passen. Zoë gaf dankbaar de pas terug aan Frauke en de ruststand van 25-36 stond op het bord.

In Q3 was het opnieuw de tegenpartij die de score kon openen. Maar Elli kon ook doorzetten, en na een score van Cato (op assist van diezelfde Elli) bleven we op een comfortabele voorsprong. Emie werd foutief gestopt in haar lay-up en ze scoorde 1 vrijworp. Ook Cato zag haar lay-up door het net gaan en na een aanvallende rebound kon Elli de laatste punten van Q3 scoren.

Elien plaatste opnieuw 4 punten achter haar nummer en Emie scoorde ook nog van onder doel na een aanvallende rebound. Cato zag haar score stijgen na een steal en drive naar doel. Frauke kon daarna nog eens scoren en daarna liet ze Zoë scoren met een assist. Frauke kon dan eens een afstandshotje proberen en dan lukte, tot haar eigen verbazing heel goed. Na een steal en assist van Elien kwam de bal opnieuw bij Frauke terecht. Ze dacht ik sta hier op hetzelfde plaatsje van daarna: ik probeer het nog eens. En dat bleek de juiste keuze. Hierna deden we een mooi staaltje teamwork. Dankzij een goede defense van Fran kwam de bal in handen van Frauke. De bal ging naar Elien en dan naar een scorende Emie. Elien kon hierna zelf nog eens score en ook Emie liet nog eens de bal door het net gaan. Frauke mocht deze match, met schitterende 2e helft, afsluiten met nog 2 punten achter haar naam. Einde: 39-69.

In deze match viel Inte uit met een enkelblessure. Ze heeft jammer genoeg het grootste deel van de match aan kant moeten doorbrengen. Hopelijk valt alles goed mee en zijn we haar niet te lang kwijt. Cato was gelukkig terug na het barstje in haar vinger.
Volgende 2 weekends is er geen match voor de U14M.

Enkele cijfertjes:
Punten: Elien 22, Elli 14, Frauke 14, Emie 9, Cato 7, Zoë 2, Inte 1
Rebounds: Elli 14, Elien 11, Frauke 7, Emie 4, Inte 4, Zoë 2, Cato 1
Steals: Elien 6, Elli 5, Frauke 4, Cato 3,Zoë 1, Emie 1
Assists: Elien 6, Eli 4, Emie 1, Frauke 2, Fran 2, Cato 2, Zoë 1
Blocks: Frauke 4, Elien 3, Emie 1, Elli 1, Inte 1, Cato 1

   

   

Aantal bezoekers

Vandaag173
Gisteren161
Deze week334
Deze maand4424

   

Copyright 2016 - Tigers Evergem

joomla counter