uitslagen

Zondag 14 Mei  
Kon. Sint-Niklase Condors - U16 Meisjes 66-88
U16 Meisjes - Remant Basics Melsele-Beveren 20-0 (BFOR)
Zele   - U14 65-57

   


U12B

Benjamins

Trainer: Jonas Castelain

 

Trainingsuren:
Dinsdag 17u - 19u Sporthal Evergem Centrum (terrein 1)
Donderdag 19u - 20u Gemeenteschool Wippelgem

 

Uitslagen, rangschikking en klassement:
U12 Gemengd Gewestelijk Oost-Vlaanderen E


U12B Planning

U12B 1 klein

13-14 mei 2017: Tornooi Blankenberge U12B

De U12B namen ook deel aan 't tornooi in Blankenberge:20170514 161023 klein

(foto:Annelies)

19 maart 2017: U12B Kampioen

De U12B kreeg vandaag Houtem op bezoek, en was al bijna zeker van de titel.  De U12Bs waren vroeg wakker en begonnen heel stevig aan de wedstrijd, na 1 kwart was het 30-0.  Houtem moest nog wakker worden.  In de volgende kwarts kon Houtem wel scoren, maar het niveauverschil bleef wel duidelijk zichtbaar.  Daar waar de Tigers mooie combinaties konden tonen, lukte dat bij Houtem veel minder.  Ook in de defence waren de U12Bs een stuk beter.  Gevolg was een 105-21 uitslag en een klein feestje omdat we nu echt zeker kampioen spelen dit jaar!

De Tigers waren vandaag: Thomas, Arne DB, Matisse, Simon, César, Senne,  Alex en Arne Jef.  Mart kwam mee supporteren (net zoals Frieda).  Jonas coachte.

Prima gedaan jongens!!

(Tekst: Johan E)

4 februari 2017 Scheldejeugd Temse - U12B  46-52

Voor de U12B was dit wel de moeilijkste verplaatsing van het seizoen.  Temse staat net onder de U12B op de 2e plaats in de rangschikking en kon al mooie resultaten boeken.  Brecht, nog steeds gekwetst, kwam zijn teamgenoten aanmoedigen vanop de bank.  
Her eerste kwart verliep probleemloos voor de Tigers en werd afgeklokt op 3-12.  In het 2e kwart werden de rollen ietwat omgedraaid en kon Temse terugkomen tot 18-24, en in een dol 3e kwart met luide aanmodigingen van het publiek kwamen ze tot 22-24 terug, maar de Tigers plooiden niet.  Uiteindelijk werd het 46-52.  De Tigers kregen vandaag stevige tegenstand van Temse, maar konden met veel moeite en inzet toch met de 3 punten naar huis keren.
De match zal de geschiedenis ingaan als de meest tumultueze match vabn de U12B met enorm veel vrijworpen (35 voor Temse en 29 voor de Tigers), en al even ongelofelijk aantal gefloten fouten (20 voor Temse en 29 voor de Tigers), waarbij we mogelijks wel een fout gemist hebben omdat ze sneller gefloten werden dan Lucky Luke kan schieten.  Vijf spelers mochten voortijdig het plein verlaten wegens teveel fouten (2 van Temse en 3 van de Tigers).  De match duurde dan ook 2u 5min.  De hoofdrollen waren weggelegd voor ... de 2 scheidsrechters.

De Tigers waren vandaag: Thomas, Arne, Matisse, Brecht (gekwetst maar wel aanwezig), Simon, César, Senne, Arne "Jef", Alex en Mart.  Koen coachte.

(Tekst: Johan E)

14 januari 2017: Osiris Aalst - U12B

De U12B mocht zaterdagochtend wel spelen en trok naar de dames van Osiris Aalst.  Daar aangekomen bleek dat wij de enigsten waren die die dag zouden spelen, al de andere wedstrijden waren afgepast (grensoverschrijdend...).  Osiris stond in 't klassement net onder ons, en wij waren maar met 8, dus ...  't zou wel even spannend kunnen worden.
De Tigers begonnen eerst wat aarzelend, maar na enkelke minuten stond het toch 4-6.  Dan werd het gaspedaal eventjes ingeduwd en stoomden we door naar 6-25, waardoor de wedstrijd al in 't eerste kwart ver beslist was.  
het tweede kwart ging wat rustiger aan (5-15), het derde werd 8-20.  Ondertussen viel nog het vlagje voor de ploegfouten van tafel en brak zodat we dat in 't derde kwart moesten vasthouden ;-).  Toch werd het nog 10-15 zodat we eindigden met 29-77.
Een mooie prestatie alweer van de Tigers, deze keer onder leiding van Koen, waarvoor dank!
De Tigers zelf waren Thomas, Arne DB, Matisse, Simon, César, Arne Jef, Alex en Kobe.

(tekst: Johan E)

26 november 2016: Eksaarde - U12B  9-104

Voor deze match moesten 4 spelers afhaken door allerlei verplichtingen, zodat we met 7 naar Eksaarde trokken.  Dat gaf niet bepaald een gerust gevoel want met zevenen heb je weinig overschot en wisselmogelijkheden.  Maar die vrees was ongegrond.  De Tigers gingen meteen stevig van start en liepen in het 1e kwart al uit tot 3-20.  Ondanks de beperkte tegenstand werd er toch mooi gespeeld door de Tigers en werden er veel goede passes gegeven die dikwijls in een doelpunt uitmondden. In het 2e kwart gingen we verder zodat we konden rusten met 5-49 op het scorebord.
Ondanks het numerieke overwicht blevende Tigers ervoor gaan en na een 2-30 in het 3e kwart en een 2-25 in het vierde eindigden we met 9-104.
Eksaarde bleef ondanks de grote achterstand wel tot in de laatste seconde vechten voor de bal, net zoals hun coach die zijn jongens bleef proberen te motiveren (we zagen wel iets anders vorige week).  
Het was een makkelijke match voor ons, maar we zagen we veel mooie samenwerking tussen alle spelers!
Nu op naar de oefgenmatch tegen Leden volgende zondag.
De Tigers waren vandaag: Thomas, Arne DB, Brecht, Simon, Arne R, Kobe en Mart.  Jonas coachte.
(tekst: Johan)
2016-11-26 Eksaarde-U12b

20 november 2016: U12B - Scheldejeugd Temse 63-37

Na een stevige overwiining vorige week (10-103 tegen Houtem), stond vandaag de co-leider op het programma, dus het kon wel eens spannend worden.  Temse begon stevig terwijl de Tigers nog niet helemaal wakker waren en al snel stond de 0-7 op het bord.  Dan werden we toch een beetje wakker, maar de eerste kwart verloren we met duidelijke 7-14 cijfers.  De tigers draaiden de rollen om in het 2e kwart en we konden onze achterstand tot 1 puntje voorsprong ombuigen: 21-20 halfweg. 

Na de pauze ging het nog beter en werd Temse bijna weggespeeld (21-12 in het derde kwart), en toen ook nog de vrijworpen binnen gingen en er een own-goal gescoord werd, liet Temse de hoofden zakken (vooral hun coach) en kregen ze nog een 19-5 in het vierde kwart te verwerken.  Eindstand 63-37.  Temse staan nu nog wel met 1 punt meer aan de leiding, maar ze hebben wel 1 wedstrijd meer gespeeld.  De Tiogers zijn nog steeds ongeslagen.  't Was fijn dat er veel volk kwam kijken!

Tigers waren Thomas, Arne DB, Matisse, Brecht, Simon, César, Senne, Arne R, Alex, Kobe en Mart.  Jonas coachte.
 

2 oktober 2016: Wasocub Waasmunster - U12B 27-61

 

Op zondag 02/10 mochten we een eerste verre verplaatsing maken. Gelukkig was het in de namiddag en waren alle spelers goed wakker. Ook diegene die op bosklassen geweest zijn, waren mooi op tijd van de partij.

Eenmaal in de kleedkamer begonnen de spelers zich snel aan te kleden. Plots werd er gezongen. Wat kan een coach zich nog meer wensen, dan dat de spelers zijn verjaardag niet vergeten zijn.

Bedankt, Tigers!

Onze tegenstander was Waasmunster. De coach had zijn spelers gewaarschuwd, de gemakkelijke wedstrijden zouden voorbij geweest zijn. We speelden namelijk al onze voorgaande matchen tegen ploegen die in de kelder van het klassement stonden. Waasmunster had slechts 1 match verloren, tegen de eerste in de stand. Dus, we waren op onze hoede.

Na een mooie opwarming (leuk als iedereen stipt op tijd op het veld staat), konden we de wedstrijd starten.

Na een vrij aarzelende start, dat lijkt ons kenmerk te worden, kwam de Tiger-machine terug in actie. We speelden heel mooi samen, gaven mooie passen inside, … Alleen de afwerking was er soms niet. We zullen het dan maar op die houten borden steken zeker? ;).

Aan de rust stond er een mooie 20 puntenkloof op het bord. De overwinning was echter nog niet binnen. Ook de tweede helft moesten we dus op onze hoede zijn. En, wat voor een perfecte defense hadden we in petto. We lieten Waasmunster slechts 5 puntjes maken in het 3de quart.

Over de laatste quarter valt weinig te vertellen… We werden wat milder, de defense was niet meer zo gretig. Het zou leuk zijn mocht die harde defense die we de ganse match hadden, ook nog in het laatste quarter te zien geweest zijn.

Laat duidelijk zijn dat we een SUPER ploegske hebben. Iedereen komt met iedereen overeen, iedereen kan met iedereen samen spelen, iedereen kent elkaar, … Het enige nieuwe dit seizoen lijkt wel de coach.

Ik hoop dat we op diezelfde weg kunnen verder werken, te beginnen met een nieuwe wedstrijd tegen Latem-De Pinte. Ook dit beloofd geen cadeau te worden.

De quarterstanden: Q1: 7-14 - Q2: 5-14 - Q3: 5-20 - Q4: 9-8 - Eindstand: 27-61

(Tekst: Coach Jonas)

 

25 september 2016: U12B - DBC Osiris Aalst

Voor de U12B is 't seizoen alvast goed begonnen.  De ploeg die het vorig jaar goed deed, kon dit jaar voor een groot stuk samenblijven.  We moesten wel afscheid nemen van Emie en Tibo die doorschoven naar de U14M en U14, en we verwelkomden Senne en Alex.

De eerste match op 4 september was tegen Melsele (in onze reeks speelde Melsele vorig jaar kampioen), dus we waren op onze hoede.  Maar het liep veel vlotter dan verwacht en we wonnen verdiend met 66-12.  Melsele was duidelijk met een andere ploeg gekomen. 
2016-09-04 U12B-Melsele

Dan volgde op 18 september een verplaatsing naar Gentson, wat meestal ook niet te onderschatten is.  Ook daar was de tegenstander niet opgewassen tegen de Tigers en werd het 20-101.  De eerste keer dat deze ploeg de 100 haalde, waarna toch een klein feestje gebouwd werd in de kleedkamer.
2016-09-18 Gentson-U12b scorebord


De 3e match was tegen de Dames van Osiris Aalst. De eerste minuten ging het wat moeizaam ('t was nog vroeg in de ochtend...) maar door het luid supporteren werden de Tigers toch wakker en stonden na de 1e kwart al 18-4 los.  Daarna ging het iets langzamer, maar elk kwart werd wel gewonnen en uiteindelijk stond het 68-29.  Verdiend gewonnen. 

De Tigers van de U12B zijn Thomas, Arne DB, Matisse, Brecht, Simon, César, Senne, Arne R, Alex, Kobe en Mart.  Coach is Jonas.

   

   

Aantal bezoekers

Vandaag169
Gisteren211
Deze week380
Deze maand6185

   

Copyright 2016 - Tigers Evergem

joomla counter