uitslagen

 

Zondag 10 Maart  
Dames A - Wildcats Gavere  45-43
U8B - Wasocub Waasmunster  1-1
U14A - Gent-Oost Eagles  34-66
U14B - Remant Basics Melsele-Beveren  33-62
U16 - Latem - De Pinte  66-44
U18 - KBavi Gent  83-61
KBavi Gent  - U10A 1-1
U12B - Olympia Denderleeuw  64-44
U14 Meisjes - Amon Jeugd Gentson  50-59
Zaterdag 9 Maart  
Blue Rocks Ronse-Kluisbergen  - U16 Meisjes 62-55
Blue Rocks Ronse-Kluisbergen M12 A - Tigers Evergem M12 A 47-58

   

 sponsor-zelf-met-trooper

Trooper Banner

 

   


Verslag Tigers Evergem U12A – Sparta Laarne U12A
6 januari 2019 om 11u

Starters: Zoë – Lies – Frauke – Kobe – Liam

Lies had de tik bij de springbal en die tik ging richting Zoë, Zoë zag de reeds doorgelopen Kobe en de bal ging naar hem uit waardoor we onze 0 van het bord konden vegen binnen de eerste 5 seconden van de match. Frauke kon daarna de bal stealen en ging door naar doel, ze kon scoren. Kobe volgde haar voorbeeld, en ook de volgende score kwam van hem. Na een assist van Frauke, plaatste Lies ook haar eerste punten achter haar naam, dankzij een mooie drive naar doel. Na een block en steal van Frauke ging de bal richting Liam die op zijn beurt door ging richting doel waardoor de 12-0 op het bord stond. Frauke kon daarna nog een block maken in defense en dankzij een oplettende Liam kon de bal ook in Evergemse handen komen, hij gaf de bal terug aan Frauke en zo ging de score opnieuw omhoog. Bij deze 14-0 nam de coach van Laarne een time-out. Frauke ging daarna door naar doel, maar kreeg toen 3 verdedigers om haar heen, de bal werd dus terug naar buiten gegeven, richting een ondertussen ingevallen Robbe, die zijn verre shot door het net zag gaan. Na een foutje van Frauke, kon de tegenpartij zijn 0 van het bord vegen en kwam de stand op 16-1. Luka kwam direct terug met een antwoord en in de volgende aanval maakte Robbe het 20e punt voor de Tigers. Mattis kon na een aanvallende rebound scoren, en broer Tibo legde de eindstand van Q1 vast na een vrijworp: 23-7.

Tibo opende het 2e kwart met een steal en assist, scoorder van dienst was Luka. Luka liet nog 2 punten achter zijn naam noteren, deze keer na een aanvallende rebound. Yago deelde een mooie assist uit aan een ingesneden Robbe en zo bleven we uitlopen. Barin gaf daarna ook een assist aan een scorende Tibo, met een 20-puntenkloof tot gevolg. Na een assist van Luka, kon Tibo ook een ver shotje scoren en daarna deelde diezelfde Tibo een assist uit aan Mattis. Na een goede defense van Yago kon Mattis de bal meenemen in defense, Kobe kon het harde werk in defense afronden met een nieuwe score. Tibo scoorde nog een keer, deze keer na een drive, en Mattis volgde zijn voorbeeld. De coach uit Laarna nam een nieuwe time-out, met nog 4’39 op de klok en een 39-11 stand. Maar Evergem bleef op de gas duwen, want op assist van Kobe bleef Tibo scoren en Liam kon ook nog scoren, na een aanvallende rebound. Na een drive met score van Frauke liepen we uit naar 45-11. Kobe bracht ons naar 47, en na een assist van Liam was het Barin die de volgende score kon laten noteren. Barin verdubbelde snel daarna zijn score, op assist van Zoë. Net voor rust kon Frauke nog een verdedigende rebound nemen, en helemaal het veld over gaan met nog een scorende drive als afsluiter: 53-16

Yago opende de 2e helft met een steal, maar het was pas na een assist van Lies, bij een ingave, dat Robbe als eerste kon scoren. Robbe gaf daarna de assist aan de scorende Tibo, die op zijn beurt de assist gaf aan de scorende Lies. Daarna kon Tibo een ‘and 1’. Ook de volgende 4 punten kwamen uit de handen van Tibo, en na een score van Frauke, stond er een 50-punten-kloof op het bord. Maar dit was nog niet voldoende vonden onze tijgertjes, want ook Zoë deed haar duit door het netje, en Lies mocht helemaal alleen over gaan richting doel. Mattis maakte 4 punten op rij en Kobe kon na een rebound de eindscore van Q3 vast leggen: 80-19

We opende het laatste kwart met een assist via een inworp van Frauke aan een ingesneden en scorende Kobe. Op assist van Mattis, plaatste Frauke 2 punten extra achter haar nummer. Frauke kreeg daarna ook nog een verre assist van Zoë en de 86-19 stond op het bord. Na een rebound van Mattis, kon hij ook zelf de score omzetten en ook Liam deed hetzelfde. Hierna was het Frauke die dankzij een assist de score kon opkrikken. Luka ook nog kon scoren na een aanvallende rebound, en na een fout op Kobe kon Kobe 2 vrijworpen omzetten. Yago maakte punt 98, op assist van Robbe. Diezelfde Robbe kreeg daarna de assist van Yago, waardoor Robbe de eer en het genoegen kreeg om het 100e punt vast te leggen. Luka probeerde nog een heel goed shot van ver achter de 3-puntlijn op de buzzer van de match: maar eindstand bleef: 100-19.

Coach Jean-Yves is dus het nieuwe jaar klinkend gestart ben een mooie overwinning waarin alle spelers konden scoren, assists hebben uitgedeeld & steals hebben genomen. Meer dan trots blijven ze dan ook, na Falco die volgende week onze tegenstander is, op de 2e plaats in het klassement van de Provinciale reeks A staan!

Enkele cijfertjes:
Punten: Tibo 18, Frauke 16, Kobe 14, Mattis 12, Robbe 10, Luka 8, Lies 6, Liam 6, Yago 4, Barin 4, Zoë 2
Assists: Frauke 6, Tibo 4, Zoë 4, Liam 3, Robbe 3, Mattis 2, Luka 2, Yago 1, Barin 1, Kobe 1, Lies 1
Rebouds: Frauke 11, Luka 8, Kobe 4, Liam 4, Mattis 3, Yago 3, Zoë 3, Tibo 2, Lies 1
Steals: Kobe 6, Yago 6, Mattis 4, Liam 4, Frauke 4, Barin 2, Robbe 1, Luka 1, Tibo 1, Zoë 1, Lies 1
Blocks: Frauke 6, Luka 2, Kobe 1, Tibo 1

   

   

Aantal bezoekers

Vandaag59
Gisteren205
Deze week59
Deze maand4655

   

Copyright 2016 - Tigers Evergem

joomla counter