uitslagen

 

Zondag 10 Maart  
Dames A - Wildcats Gavere  45-43
U8B - Wasocub Waasmunster  1-1
U14A - Gent-Oost Eagles  34-66
U14B - Remant Basics Melsele-Beveren  33-62
U16 - Latem - De Pinte  66-44
U18 - KBavi Gent  83-61
KBavi Gent  - U10A 1-1
U12B - Olympia Denderleeuw  64-44
U14 Meisjes - Amon Jeugd Gentson  50-59
Zaterdag 9 Maart  
Blue Rocks Ronse-Kluisbergen  - U16 Meisjes 62-55
Blue Rocks Ronse-Kluisbergen M12 A - Tigers Evergem M12 A 47-58

   

 sponsor-zelf-met-trooper

Trooper Banner

 

   


U12A

Benjamins

Trainers: Jean-Yves Decaluwe

 

Trainingsuren:
Maandagdag 17u30 - 19u Sporthal Evergem Centrum (Terrein 2)
Donderdag 18u30 - 20u Wippelgem

 

Uitslagen, rangschikking en klassement:

 • U12 Oost-Vlaanderen Prov. A
 • Beker van Oost-Vlaanderen U12 Gemengd 1/16 Finale
 • Tigers Evergem OEFEN
 • U12A

  Competitiewedstrijd Tigers Evergem U12A – BC Lede U12A

  Zondag 4 november 2018 om 11u

  Starters van deze match: Frauke – Luka – Lies – Zoë – Yago

  De bal werd bij de openingsspringbal door Lies richting Zoë getikt. Zij kon hierdoor de assist geven aan een reeds doorgelopen Yago. Ook de volgende score kwam uit Yago’s handen en na een score van Frauke stonden we 6-0 voor toen Lede een eerste keer kon scoren. Daarna was het opnieuw Yago’s beurt, en na een fout op Luka stond de tussenstand op 10-4. Frauke zag daarna Luka vrij staan onder doel en hij kon scoren met een foutje erbovenop. Zijn vrijworp ging niet door het net, maar Lies stond klaar voor de rebound en daardoor kon de score opnieuw 2 punten omhoog gaan. Lede kon een beetje dichterbij komen, maar na opnieuw een assist van Zoë kon Liam ook zijn eerste punten van de match scoren. Lies kon scoren van onder het doel en daarna deelde ze een assist uit aan Kobe. Liam zorgde voor de 22-10-stand. En Kobe zorgde er voor dat Q1 op 24-10 eindigde.

  Q2 startte wat moeizamer voor de Tigers en we lieten de vrienden uit Lede terugkomen tot 24-16. We vonden dan toch terug de weg naar het doel toen Kobe de bal kon ingeven aan de baseline, en Robbe goed kon insnijden. Hij kreeg de bal en we konden terug scoren. Toen kwam Kobe in zijn scoorritme. Hij scoorde 7 punten (3x 2 punters + 1 vrijworp) op rij. Tibo kan hierna de bal stelen van Leden en ging door naar doel, zijn lay-up had nog niet direct zin om door het net te draaien, maar broer Mattis stond klaar in de rebound, waardoor de score toch terug omhoog ging. Daarna liet Tibo dan toch zijn bal door het net gaan, en daarna was het terug aan Mattis, en daarnà was het opnieuw Tibo: 41-18. De broertjes bleven elkaar vinden want Mattis kon daarna de pas geven aan Tibo, die zijn drive terug kon scoren. Lies kon de score aan de rust vastleggen op 45-21

  Yago opende de 2e helft met een assist aan Zoë, die haar lay-up kon scoren. Frauke bracht de Evergemse score op 49. Yago kreeg daarna 2 vrijworpen, maar vond een score van een ronde 50 punten perfect, dus zette hij 1 vrijworp om. Daarna kon Yago nog een assist uitdelen, Frauke was de ontvanger en scoorder van dienst. Lies kon daarna nog haar persoonlijke score opkrikken en na een steal kon Yago hetzelfde doel. Luka liet zijn shotje van op afstand zijn, en Zoë toonde dat zijn dat ook kon. Na scores van Robbe en Kobe konden we Q3 afsluiten met een geruststellende 64-31-stand.

  Tibo scoorde de 66, en na een assist van Barin kon Liam scoren nadat hij de baseline kon afdribbelen. Mattis bracht de Tigers op een ronde score van 70, en na een score en ‘and-1’ van Yago bleven we de score opkrikken. Na een volgende score, deze keer van Frauke, en een score en and-1 van Luka kwam de score reeds op 80-21. Yago kon er nog een lay-up laten bij noteren, na een assist van Frauke. Lies kon ook nog even scoren. En als laatste van deze match kon Yago de bal afsnoepen en zo legde hij de eindscore vast op 84-41.

  Zo staan onze U12A Tigers in de top-5 van het klassement met een 4 op 5.

  Enkele cijfertjes:
  Punten: Yago 16, Kobe 13, Lies 10, Luka 9, Frauke 8, Tibo 8, Mattis 6, Liam 6, Robbe 4, Zoë 4
  Rebounds: Kobe 6, Lies 4, Luka 2, Frauke 4, Liam 2, Robbe 2, Mattis 2, Yago 2, Zoë 1
  Assists: Zoë 4, Yago 3, Frauke 2, Lies 1, Kobe 1, Mattis 1, Barin 1, Liam 1
  Steals: Yago 7, Frauke 5, Luka 4, Tibo 2, Lies 3, Mattis 1, Liam 1, Kobe 1
  Blocks: Luka 1

  Beker Oost-Vlaanderen 1/16 finales: BBC Zulte ID-recruitment U12A – Tigers Evergem U12A


  Zaterdag 27 oktober 2018 om 17u

  Starters van deze match: Kobe – Zoë – Liam – Robbe – Mattis

  Kobe opende de eerste bekermatch ooit van deze groep tijgers met een score na een offensieve rebound. Daarna kon Liam 2x assists uitdelen, eerst was het Mattis die kon afwerken, daarna Kobe. Als dank voor zijn assists kreeg hij daarna zelf de bal van Kobe en de 0-8 stond op het bord. Na een rebound en verre assist van Kobe, plaatste ook Tibo zijn eerste punten achter zijn naam. Kobe en Yago (2x), en ook Lies konden nog scoren in dit eerste kwart, maar over het algemeen kon, buiten de score, de coach niet echt tevreden zijn. Het was een beetje een rommeltje. Maar gelukkig komen er nog 3 kwarters in een basketbalmatch en zo gingen we de korte rust in met 4-16.

  Barin kon de score in dit 2e kwart openen, op assist van Yago. Barin toonde in deze match ook dat hij kon scoren na een zelf verworven steal. Daarna was het een girlpower-momentje, want Lies kon scoren na een assist van Frauke. Barin voelde zich wel in zijn nopjes in dit 2e kwart, want ook de volgende score kwam uit zijn handen. Daarna was het opnieuw aan Lies, op assist van Yago. Diezelfde Yago bleef dirigeren, want nu ging de pas naar een scorende Liam. Liam ging hierna nog eens door naar doel, maar merkte dat hij blok kwam te zitten. De bal ging dus uit naar Kobe, die een ver shot kon scoren. Liam maakte hierna nog 6 punten en ook Kobe krikte zijn score nog even op. Barin mocht de 6-46 vast leggen en zo gingen we de rust in.

  De eerste 4 punten van de 2e helft werden omgezet door Robbe. Mattis zag zijn ver shotje ook door het net gaan, en bedankte Zoë voor de assist. Kobe stond na een missertje van de Tigers klaar voor de aanvallende rebound en hij ging direct omhoog. Scores bleven nu elkaar opvolgen; Zoë scoorde een jumpshot, en ook Robbe en Mattis zagen hun 2-punter door het net gaan. Ook Frauke vond nu de weg naar doel; en zo volgden 6 punten op rij van haar. De laaste score kwam na een fantastisch samenspel van onze tigers: Luka nam de rebound, gaf de bal aan Yago, die de bal aan Barin gaf, die op zijn beurt de assist aan Frauke liet noteren. Yago en Tibo zorgden er voor dat de score mooi rond op 10-70 kwam.

  Luka voelde zich goed in assistjes uitdelen in het begin van dit 4e kwart: Yago (2x) en Frauke mochten hiervan profiteren met een score. Barin kon ook nog eens scoren en Yago en Luka volgden zijn voorbeeld. En dan zette Yago zijn gaskraan openen: 6 punten op rij kwamen van hem. Ook Liam, Mattis & Lies deden nog even hun bal door het netje. Ondertussen stonden we op 96. Robbe bracht ons nog 1 stapje dichter bij de 100, maar jammer genoeg lukte er geen laatste shot. Einde van deze match: 18-98

  Met 6 spelers in dubbele cijfers, en scores en rebounds van iedereen, kan ik mij voorstellen dat de coach Jean-Yves ook van deze match (alé vanaf Q2 ;-) ) uiterst trots is op zijn ploegje!

  Enkele cijfertjes:
  Punten: Yago 18, Kobe 12, Liam 12, Frauke 10, Barin 10, Lies 10, Mattis 8, Robbe 8, Tibo 4, Luka 4, Zoë 2
  Rebounds: Frauke 10, Luka 8, Kobe 7, Mattis 6, Yago 5, Lies 4, Tibo 2, Barin 2, Zoë 2, Liam 1, Robbe 1
  Assists: Frauke 6, Liam 5, Yago 5, Luka 4, Barin 4, Kobe 3, Mattis 2, Zoë 1
  Steal: Frauke 5, Luka 4, Yago 3, Lies 2, Barin 2, Robbe 1, Kobe 1
  Blocks: Luka 2, Kobe 1; Frauke 1, Yago 1

   

  Verslag competitiewedstrijd: BC Lede U12A - Tigers Evergem U12A
  26 januari 2019 om 14u30

  Starters: Lies – Yago – Luka – Liam – Mattis

  De tegenpartij opende de score na een vrijworp. Mattis zette het recht met een afstandshotje. Danzij een haasje-over-start stond het na socres van Lies (2x) & Luka op 9-8. Kobe zette een vrijworp om, maar tot dan bleven we wat in de achtervolging. Frauke bracht gelijk, en Robbe bracht ons na een aanvallende rebound voor de eerste maal in de match op voorsprong. En toen Tibo nog een score kon maken, inclusief vrijworp, leken we bevrijd. Zeker toen Robbe dan ook nog een afstandshotje op de buzzer, die het einde van Q1 aantoonde, kon omzetten! Einde Q1: 13-18

  Maar Q2 werd opnieuw het sterkst gestart door BC Lede, en nog voor we het wisten stond de 19-18 terug in ons nadeel op het bord. Kobe kon scoren en na een block en rebound van Frauke, kon Zoë helemaal het veld over gaan met een score tot gevolg. Op assist van Frauke kon Tibo nog een 2-punter achter zijn nummer noteren. En toen een speler uit Lede een technische fout kreeg voor tegenspraak was het aan de Tigers om het gaspedaal in te drukken. Lies scoorde onder het doel, en Barin deed dit ook, op assist van Luka. Liam kreeg een assist van Yago en zette deze kan ook om. Barin kon daarna de steal in defense nemen en gaf de verre assist aan een terug gelopen Yago. 31-32 stond toen op het bord. Lies kon daarna ook een score omzetten en Barin kon, na assist van Yago de ruststand vast leggen op: 21-36.

  Het duurde langer dan 4 minuten alvorens we er iemand kon scoren. En het was dan nog Lede die als eerst kon scoren. Gelukkig testte Yago zijn afstandshot en deze werkte prima. Ook Robbe kon het doel vinden, na assist van Frauke. Bij de 22-40-tussenstand nam de coach van Lede een time-out. En dat bleek te helpen want we lieten Lede terugkomen tot 27-40. Lies kon net voor het einde de tussenstand op het einde van het 3e kwart terug op 27-42 brengen na een aanvallende rebound.

  Liam werd in de beginfase van het laatste kwart foutief afgestopt, zijn vrijworpen ging net niet door het net, maar Luka was wakker en kon de aanvallende rebound nemen, waardoor de score toch in het Evergems voordeel omhoog ging. De ladies vonden daarna elkaar waardoor Zoë de assist kon geven aan een scorende Lies. Lies kreeg, na enkele scores van Lede, terug een assist, deze keer van Kobe, en zo bleef een kloofje van 9 punten op het bord. De coach uit Lede probeerde nog een time-out te nemen bij een tussenstand van 39-48 met nog 2’05 op de klok. Frauke kon een sterke drive inzetten, en werd hierbij foutief afgestopt. Ze scoorde haar lay-up en de extra wrijworp ging ook door het net. In de laatste minuut kon Frauke dankzij een omgezette vrijworp de eindstand vast leggen op 39-52

  Enkele cijfertjes:
  Punten: Lies 14, Robbe 6, Frauke 6, Tibo 5, Yago 4, Barin 4, Luka 4, Kobe 3, Zoë 2, Mattis 2, Liam 2
  Assists: Frauke 3, Barin 2, Yago 2, Zoë 1, Luka 1, Kobe 1
  Rebouds: Luka 9, Liam 7, Robbe 7, Lies 6, Frauke 6, Kobe 5, Zoë 5, Mattis 2, Barin 2, Yago 1, Tibo 1
  Steals: Luka 2, Tibo 1, Barin 1, Luka 1
  Blocks: Frauke 2, Kobe 2, Yago 1, Lies 1

   

  Competietiewedstrijd: Sint- Niklaas – Tigers U12A
  Zaterdag 20 oktober 2018 om 14u

  Kwarter 1 was het kwarter van Kobe. Hij opende de match met 4 scores op rij waardoor we snel uitliepen naar 0-8, hierna kon hij ook nog een verre assist geven aan Luka. Luka bedankte met zijn eerste punten uit de match. Luka gaf op zijn beurt dan een assist aan Liam, die de score op 2-12 bracht. Na een mooi opgezet spel waar Frauke de bal aan Yago gaf, en Yago dan de assist kon geven aan Robbe, & een nieuwe score van Kobe zorgden er voor dat we op ons elan bleven doorgaan. Mattis kon ook nog een vrijworp omzetten en Zoë was diegene die de eindscore van Q1 mocht en kon vastleggen op 8-19

  Na enkele missers in Q2 was het Robbe die de score voor beide ploegen mocht openen, op assist van Barin. Ook Lies kon bij haar wederoptreden een 2-punter scoren. Daarna konden we even geen fieldgoals maken, daar we telkens door fouten van de tegenpartij naar de vrijworplijn moesten trekken. Telkens werd 1 vrijworp omgezet: eerst door Luka, dan door Zoë en als 3e volgde Mattis. Kobe bracht onze score op 28, opnieuw op assist van Barin. Na een rebound van Frauke volgde een assist naar Luka die zijn lay-up, met fout, kon scoren. Ook zijn extra vrijworp ging door het net en de ruststand stond vast op: 16-31

  De rust deed de Tigers niet veel goed, want de bal wilde er precies zo goed niet in als in de eerste helft. Gelukkig kon Luka wel scoren, en dit op assist van Liam. Omdat dat zo goed ging, dachten de jongens; we doen het nog een keer. En dat lukte opnieuw. Ook Robbe kon zijn score omhoog krikken met een geslaagd shotje. Mattis kon ook nog scoren, na een aanvallende rebound. De pas-en-snijd-oefening lukte daarna perfect tussen Frauke en Robbe, Robbe was de scoorder van dienst. Het was ook diezelfde Robbe die als laatste van Q3 kon scoren. Q3: 28-43

  Robbe bleef doorgaan, want ook in het laatste kwarter kon hij scoren. Frauke kon hierna ook nog eens doorgaan naar doel en scoorde op assist van Kobe. Kobe deelde daarna nog een assist uit, nu was het Tibo die kon afwerken. Frauke kon een vrijworp omzetten om zo de score terug even te maken. Luka kon hierna nog 3x scoren en ook Mattis scoorde nog een shotje van op middellange afstand. Eindstand: 36-60

  Enkele cijfertjes:
  Punten: Luka 18, Kobe 12, Robbe 12, Mattis 6, Frauke 3, Zoë 3, Lies 2, Liam 2, Tibo 2
  Rebounds: Frauke 6, Kobe 6, Mattis 5, Robbe 4, Zoë 3, Luka 3, Liam 2, Tibo 2, Yago 1, Barin 1
  Assists: Kobe 5, Barin 4, Luka 2, Liam 2, Frauke 2, Tibo 2, Robbe 2n Yago 1
  Steal: Mattis 4, Yago 4, Frauke 4, Tibo 3, Liam 2, Barin 2, Luka 1, Robbe 1
  Block: Kobe 2, Frauke 1

  Verslag Tigers Evergem U12A – Sparta Laarne U12A
  6 januari 2019 om 11u

  Starters: Zoë – Lies – Frauke – Kobe – Liam

  Lies had de tik bij de springbal en die tik ging richting Zoë, Zoë zag de reeds doorgelopen Kobe en de bal ging naar hem uit waardoor we onze 0 van het bord konden vegen binnen de eerste 5 seconden van de match. Frauke kon daarna de bal stealen en ging door naar doel, ze kon scoren. Kobe volgde haar voorbeeld, en ook de volgende score kwam van hem. Na een assist van Frauke, plaatste Lies ook haar eerste punten achter haar naam, dankzij een mooie drive naar doel. Na een block en steal van Frauke ging de bal richting Liam die op zijn beurt door ging richting doel waardoor de 12-0 op het bord stond. Frauke kon daarna nog een block maken in defense en dankzij een oplettende Liam kon de bal ook in Evergemse handen komen, hij gaf de bal terug aan Frauke en zo ging de score opnieuw omhoog. Bij deze 14-0 nam de coach van Laarne een time-out. Frauke ging daarna door naar doel, maar kreeg toen 3 verdedigers om haar heen, de bal werd dus terug naar buiten gegeven, richting een ondertussen ingevallen Robbe, die zijn verre shot door het net zag gaan. Na een foutje van Frauke, kon de tegenpartij zijn 0 van het bord vegen en kwam de stand op 16-1. Luka kwam direct terug met een antwoord en in de volgende aanval maakte Robbe het 20e punt voor de Tigers. Mattis kon na een aanvallende rebound scoren, en broer Tibo legde de eindstand van Q1 vast na een vrijworp: 23-7.

  Tibo opende het 2e kwart met een steal en assist, scoorder van dienst was Luka. Luka liet nog 2 punten achter zijn naam noteren, deze keer na een aanvallende rebound. Yago deelde een mooie assist uit aan een ingesneden Robbe en zo bleven we uitlopen. Barin gaf daarna ook een assist aan een scorende Tibo, met een 20-puntenkloof tot gevolg. Na een assist van Luka, kon Tibo ook een ver shotje scoren en daarna deelde diezelfde Tibo een assist uit aan Mattis. Na een goede defense van Yago kon Mattis de bal meenemen in defense, Kobe kon het harde werk in defense afronden met een nieuwe score. Tibo scoorde nog een keer, deze keer na een drive, en Mattis volgde zijn voorbeeld. De coach uit Laarna nam een nieuwe time-out, met nog 4’39 op de klok en een 39-11 stand. Maar Evergem bleef op de gas duwen, want op assist van Kobe bleef Tibo scoren en Liam kon ook nog scoren, na een aanvallende rebound. Na een drive met score van Frauke liepen we uit naar 45-11. Kobe bracht ons naar 47, en na een assist van Liam was het Barin die de volgende score kon laten noteren. Barin verdubbelde snel daarna zijn score, op assist van Zoë. Net voor rust kon Frauke nog een verdedigende rebound nemen, en helemaal het veld over gaan met nog een scorende drive als afsluiter: 53-16

  Yago opende de 2e helft met een steal, maar het was pas na een assist van Lies, bij een ingave, dat Robbe als eerste kon scoren. Robbe gaf daarna de assist aan de scorende Tibo, die op zijn beurt de assist gaf aan de scorende Lies. Daarna kon Tibo een ‘and 1’. Ook de volgende 4 punten kwamen uit de handen van Tibo, en na een score van Frauke, stond er een 50-punten-kloof op het bord. Maar dit was nog niet voldoende vonden onze tijgertjes, want ook Zoë deed haar duit door het netje, en Lies mocht helemaal alleen over gaan richting doel. Mattis maakte 4 punten op rij en Kobe kon na een rebound de eindscore van Q3 vast leggen: 80-19

  We opende het laatste kwart met een assist via een inworp van Frauke aan een ingesneden en scorende Kobe. Op assist van Mattis, plaatste Frauke 2 punten extra achter haar nummer. Frauke kreeg daarna ook nog een verre assist van Zoë en de 86-19 stond op het bord. Na een rebound van Mattis, kon hij ook zelf de score omzetten en ook Liam deed hetzelfde. Hierna was het Frauke die dankzij een assist de score kon opkrikken. Luka ook nog kon scoren na een aanvallende rebound, en na een fout op Kobe kon Kobe 2 vrijworpen omzetten. Yago maakte punt 98, op assist van Robbe. Diezelfde Robbe kreeg daarna de assist van Yago, waardoor Robbe de eer en het genoegen kreeg om het 100e punt vast te leggen. Luka probeerde nog een heel goed shot van ver achter de 3-puntlijn op de buzzer van de match: maar eindstand bleef: 100-19.

  Coach Jean-Yves is dus het nieuwe jaar klinkend gestart ben een mooie overwinning waarin alle spelers konden scoren, assists hebben uitgedeeld & steals hebben genomen. Meer dan trots blijven ze dan ook, na Falco die volgende week onze tegenstander is, op de 2e plaats in het klassement van de Provinciale reeks A staan!

  Enkele cijfertjes:
  Punten: Tibo 18, Frauke 16, Kobe 14, Mattis 12, Robbe 10, Luka 8, Lies 6, Liam 6, Yago 4, Barin 4, Zoë 2
  Assists: Frauke 6, Tibo 4, Zoë 4, Liam 3, Robbe 3, Mattis 2, Luka 2, Yago 1, Barin 1, Kobe 1, Lies 1
  Rebouds: Frauke 11, Luka 8, Kobe 4, Liam 4, Mattis 3, Yago 3, Zoë 3, Tibo 2, Lies 1
  Steals: Kobe 6, Yago 6, Mattis 4, Liam 4, Frauke 4, Barin 2, Robbe 1, Luka 1, Tibo 1, Zoë 1, Lies 1
  Blocks: Frauke 6, Luka 2, Kobe 1, Tibo 1

  Competitiewedstrijd Gent Oost-Eagles - Tigers Evergem U12A

  6 oktober 2018 om 13u

  De starters van deze match waren: Frauke – Tibo – Zoë – Kobe - Luka

  De tijgertjes konden de score openen met een assist van Kobe aan Frauke. De vrienden uit Melle scoorden onmiddellijk daarna en we konden terug opnieuw beginnen. Er volgden een aantal missers, maar toen Frauke foutief afgestopt werd konden we toch terug voor komen. Kobe kon daarna nog een assist uitdelen, deze keer was het Zoë die hem daarvoor bedankte met een score. Frauke kon een rebound nemen en de pas geven aan Tibo. Tibo gaf een verre assist aan een opnieuw scorende Zoë. Zoë kon niet alleen zelf scoren, maar liet ook scoren: Robbe was de afwerker van dienst. Na een aanvallende rebound van Zoë ging de bal naar Frauke die van middellange afstand de score liet stijgen. Na nog scores van Zoë en Robbe konden we Q1 afsluiten met 7-15.

  We openden Q2 met een score van op de vrijworplijn (Kobe). Ook Yago kreeg nu 2 punten achter zijn naam, op assist van Kobe. Kobe kon hierna dan zelf doorgaan in drive naar doel en de 20 stond op het bord voor ons. Mattis kon, na een block en een steal, het veld over gaan en scoren via jumpshot. Ook Luka kon nu doorgaan naar doel en zo bleven we maar omhoog gaan in score. Mattis kon nog een keer scoren en Luka scoorde daarna 3 maal op rij. Na nog scores van Frauke, Yago en Luka gingen we rusten met 9-38.

  Frauke opende de 2e helft met een steal. De bal ging richting Kobe en we waren terug vertrokken. Tibo had nog geen punten achter zijn naam staan, en bracht daar nu verandering in, op assist van Luka. Tibo had nu de smaak te pakken want ook de volgende score kwam van hem. Kobe plaatste ook nog een 2-punter achter zijn nummer, en na een pas en snijden tussen Zoë en Frauke, kon Frauke haar lay-up scoren met een foutje bij. Ook de vrijworp werd omgezet en ondertussen stond de stand op 11-49. Tibo had de eer om onze score boven de 50 te brengen en broer Mattis deed ook nog een tweepuntertje er bij. Hierna kon Barin de bal veroveren voor de Tigers en gaf zijn bal af aan een scorende Robbe. Zoë deed Barin na, en deze keer mocht Mattis afsluiten: 13-57 op het einde van Q3.

  Robbe vond het ook wel leuk in Melle want hij opende Q4 met 2 scores op rij. Mattis zag de bal nog eens door het net gaan, en Yago volgde zijn voorbeeld na een mooie pas van Zoë. Mattis bracht de score op 67 en na een fout op Barin ging onze score opnieuw een puntje omhoog. Ondertussen bleven we onze job in defense verder zetten, want de tegenpartij had nog altijd maar 16 op het scorebord. Yago bracht onze score ondertussen nog 4 punten omhoog. Ook Tibo kon na een assist van Kobe & en daarna van Luka nog 4 punten er bij noteren en Luka en Frauke konden er voor zorgen dat de match werd afgesloten met een 18-82 stand.

  Deze match, waarin iedereen kon scoren, en ook iedereen zijn steentje heeft bijgedragen in rebounds en assists, zorgt er voor dat we 2 op 3 halen in deze competitiestart!

  Enkele cijfertjes:
  Punten: Luka 14, Frauke 12, Mattis 12, Tibo 10, Robbe 10, Yago 10, Kobe 7, Zoë 6, Barin 1
  Rebounds: Frauke 10, Zoë 6, Kobe 5, Luka 4, Robbe 4, Mattis 3, Yago 2, Tibo 2, Barin 1
  Steals: Zoë 7, Frauke 8, Yago 6, Mattis 2, Luka 4, Barin 3, Tibo 1
  Assists: Zoë 7, Kobe 5, Yago 3, Luka 3, Robbe 2, Barin 2, Frauke 2, Mattis 2, Tibo 1
  Blocks: Frauke 8, Mattis 1, Tibo 1, Luka 1

  Competitiewedstrijd Tigers Evergem U12A – Panter Baasrode U12A

  30 september 2018 om 11u

   

  De starters van deze match waren: Frauke – Robbe – Zoë – Mattis - Luka 

  Frauke & Zoë startten de match met steals, maar voor we het wisten hadden we een 0-11 rond onze oren. Frauke vond dat het genoeg geweest was en na een assist van Yago werd de 0 van het bord geveegd. Dankzij een goede defense van Frauke kon Zoë de bal stelen. De bal kwam via Yago bij Luka terecht en wel leken vertrokken, want nu gaf Yago opnieuw een assist en Zoë kon nu ook scoren. Frauke werd daarna foutief afgestopt en met een vrijworp kwam de stand op 7-13. Frauke kon daarna ook nog scoren in een lay-up en werd daarin foutief afgestopt? De extra vrijworp ging ernaast, maar ze nam haar eigen rebound en scoorde zo. Via assist va nYago bracht Frauke de Tigers op 2 punten. Q1: 13-15

  Yago werd beloond voor zijn vele assists in Q1 en scoorde nu zelf de eerste punten van Q2. Liam kon daarna een verdedigende rebound nemen en zo gaf hij een assist aan Zoë. Tibo bracht ons 2 punten voor, maar toen waren het opnieuw de Panters die punten maakten. Kobe kon gelukkig ook zijn eerste punten van de match scoren, en Yago zette ook nog een vrijworp om. Yago ging daarna terug naar zijn rol als assistengever, en Tibo was deze keer de afwerker. Lies zette ook een vrijworp om en Zoë & Frauke deden net hetzelfde. Robbe zette hierna een lay-up om & Luka deed er ook nog een puntje bij met opnieuw een vrijworp. Dankzij Frauke haar 2 omgezette vrijworpen gingen we de rust met gelijke stand in: 32-32

  We scoorden als eerste in Q3 met 4 punten van Kobe, maar de panters lieten niet los. Tibo scoorde een verre 2-punter, en na een steal van Luka werd hij foutief afgestopt. De eerste vrijsorp ging er in, en bij de 2e nam Kobe de rebound. Hij gaf de bal terug aan Luka en zo ging de score toch omhoog. Kobe kon zelf ook scoren na een aanvallende rebound. Luka krikte zijn score op na een assist van Frauke. En ook nog een vrijworp van diezelfde Luka ging door het net. Als dank voor de assist van daarnet kreeg Frauke er nu één van Luka. Het was opnieuw Frauke die de laatste score van dit kwart kon vast leggen: 50-44

  Yago zorgde, na een score van Lies op assist van hem, zelf voor de 10-puntenkloof na 2 scores op rij. Maar toen was het weer Panters-tijd… Gelukkig konden Kobe en Luka (6 punten) wel nog het doel vinden. En zo konden de Tigers deze competitiematch winnend afsluiten: 66-53

  Enkele cijfertjes:

  Punten: Frauke 18, Luka 15, Kobe 10, Zoë 5, Tibo 8, Yago 5, Lies 3, Robbe 2
  Rebounds: Frauke 15, Kobe 6, Luka 6, Yago 4, Robbe 3, Zoë 3, Liam 3, Yago 2, Mattis 1
  Steals: Zoë 6, Frauke 6, Yago 5, Tibo 3, Lies 3, Luka 3, Kobe 1, Robbe 1, Barin 1
  Assists: Yago 7, Zoë 3, Frauke 2, Liam 1, Tibo 1, Kobe 1, Luka 1
  Blocks: Frauke 2, Tibo 2, Luka 1, Liam 1

   

  De starters van deze match waren: Frauke – Robbe – Zoë – Mattis - Luka 
  Frauke & Zoë startten de match met steals, maar voor we het wisten hadden we een 0-11 rond onze oren. Frauke vond dat het genoeg geweest was en na een assist van Yago werd de 0 van het bord geveegd. Dankzij een goede defense van Frauke kon Zoë de bal stelen. De bal kwam via Yago bij Luka terecht en wel leken vertrokken, want nu gaf Yago opnieuw een assist en Zoë kon nu ook scoren. Frauke werd daarna foutief afgestopt en met een vrijworp kwam de stand op 7-13. Frauke kon daarna ook nog scoren in een lay-up en werd daarin foutief afgestopt? De extra vrijworp ging ernaast, maar ze nam haar eigen rebound en scoorde zo. Via assist va nYago bracht Frauke de Tigers op 2 punten. Q1: 13-15
  Yago werd beloond voor zijn vele assists in Q1 en scoorde nu zelf de eerste punten van Q2. Liam kon daarna een verdedigende rebound nemen en zo gaf hij een assist aan Zoë. Tibo bracht ons 2 punten voor, maar toen waren het opnieuw de Panters die punten maakten. Kobe kon gelukkig ook zijn eerste punten van de match scoren, en Yago zette ook nog een vrijworp om. Yago ging daarna terug naar zijn rol als assistengever, en Tibo was deze keer de afwerker. Lies zette ook een vrijworp om en Zoë & Frauke deden net hetzelfde. Robbe zette hierna een lay-up om & Luka deed er ook nog een puntje bij met opnieuw een vrijworp. Dankzij Frauke haar 2 omgezette vrijworpen gingen we de rust met gelijke stand in: 32-32
  We scoorden als eerste in Q3 met 4 punten van Kobe, maar de panters lieten niet los. Tibo scoorde een verre 2-punter, en na een steal van Luka werd hij foutief afgestopt. De eerste vrijsorp ging er in, en bij de 2e nam Kobe de rebound. Hij gaf de bal terug aan Luka en zo ging de score toch omhoog. Kobe kon zelf ook scoren na een aanvallende rebound. Luka krikte zijn score op na een assist van Frauke. En ook nog een vrijworp van diezelfde Luka ging door het net. Als dank voor de assist van daarnet kreeg Frauke er nu één van Luka. Het was opnieuw Frauke die de laatste score van dit kwart kon vast leggen: 50-44
  Yago zorgde, na een score van Lies op assist van hem, zelf voor de 10-puntenkloof na 2 scores op rij. Maar toen was het weer Panters-tijd… Gelukkig konden Kobe en Luka (6 punten) wel nog het doel vinden. En zo konden de Tigers deze competitiematch winnend afsluiten: 66-53
  Enkele cijfertjes:
  Punten: Frauke 18, Luka 15, Kobe 10, Zoë 5, Tibo 8, Yago 5, Lies 3, Robbe 2
  Rebounds: Frauke 15, Kobe 6, Luka 6, Yago 4, Robbe 3, Zoë 3, Liam 3, Yago 2, Mattis 1
  Steals: Zoë 6, Frauke 6, Yago 5, Tibo 3, Lies 3, Luka 3, Kobe 1, Robbe 1, Barin 1
  Assists: Yago 7, Zoë 3, Frauke 2, Liam 1, Tibo 1, Kobe 1, Luka 1
  Blocks: Frauke 2, Tibo 2, Luka 1, Liam 1

   

  Competitiewedstrijd Basics Melsele U12A - Tigers Evergem U12A

  22 september 2018

  Vandaag stond de allereerste competitiematch voor onze U12A in de provinciale reeks gepland. We trokken richting, het bijna Antwerpse, Melsele.

  De starters van deze match waren: Frauke – Mattis – Yago – Liam – Luka

  We waren wat onder de indruk van de grotere spelers bij de tegenpartij en daardoor liep de thuisploeg uit tot 6-0. Luka was de eerste die de score voor Evergem kon openen, op assist van Frauke. Luka kon ook de 6-4 scoren, en dit vanuit een verre hoek. Ook de volgende punten kwamen uit Luka zijn handen, en toen Frauke Yago zag vrijgespeeld staan onder doel kreeg hij de pas. Yago werd foutief afgestopt en kon 1 vrijworp scoren. Zo hielden de Tigers toch goed stand en eindigde dit kwart op 7-7

  Ondertussen stond Zoë tussen de lijnen en liet voor de eerste keer in deze match haar shotje zien. Melsele liep 4 puntjes uit, maar Tibo kon wat milderen door zijn eerste punten van de match. Zoë kon hierna een steal nemen en ging zelf door naar doel: 19-13. Frauke haar shotje mislukte, maar ze ging zelf haar rebound halen, en gaf de bal uit aan een scorende Zoë. Net voor de rust werd er nog een fout op Frauke gemaakt, en ze kon haar 2 vrijworpen omzetten. Ruststand: 23-17

  Mattis maakte het eerste puntje van het derde kwart. Kobe kon ook scoren en Frauke bracht de Tigers op een 23-22 tussenstand. Hierna was het Melsele die even kon doorduwen. De Tigers hun shotjes lukten niet en bij Melsele lukte dat wel. Voor we het wisten stonden we terug 35-22 achter. Liam en Zoë vonden elk nog eens het net, maar de stand op het einde van Q3 kwam op 37-26.

  In het 4e kwart verliep het scoren opnieuw moeilijk voor onze tijgertjes. Liam kon scoren en Mattis volgde zijn voorbeeld, maar Melsele liep uit tot 47-30. Frauke scoorde nog een vrijworp, Mattis nog een middenafstandshotje en Frauke kon de eindscore vastleggen na een steal en lay-up: 49-35

  Tegen een sterke en grote ploeg hebben onze Tigers het de Melseelse jongens een stuk moeilijker gemaakt dan dat ze verwacht hadden. Volgend weekend is Panters Baasrode de tegenstrever, thuis om 11u.

  Enkele cijfertjes:
  Punten: Zoë 8, Frauke 7, Luka 6, Mattis 5, Liam 4, Tibo 2, Kobe 2, Yago 1
  Rebounds: Frauke 15, Liam 7, Kobe 6, Zoë 4, Luka 3, Tibo 3, Yago 2, Mattis 1
  Steals: Kobe 6, Frauke 3, Zoë 2, Luka 1, Tibo 1, Yago 1
  Assists: Frauke 4, Yago 3, Luka 1, Tibo 1, Kobe 1 Blocks: Kobe 3, Frauke 2

     
  
     

  Aantal bezoekers

  Vandaag153
  Gisteren162
  Deze week433
  Deze maand3157

     

  Copyright 2016 - Tigers Evergem

  joomla counter