uitslagen

Zondag 14 Mei  
Kon. Sint-Niklase Condors - U16 Meisjes 66-88
U16 Meisjes - Remant Basics Melsele-Beveren 20-0 (BFOR)
Zele   - U14 65-57

   


U12A

Benjamins

Trainer: Jean-Yves Decaluwé

 

Trainingsuren:
Woensdag 17u - 18u30 Gemeenteschool Wippelgem
Donderdag 17u30 - 19u Sporthal Evergem Centrum (terrein 1)

 

Uitslagen, rangschikking en klassement:
U12 Gemengd Gewestelijk Oost-Vlaanderen D

U12A klein

25 maart 2017: U12A - Hansbeke 63-38

Starters: Cato – Elien – Kobe – Jens – Fran

Door de afwezigheid van enkele U12A-spelers was het de beurt aan U10A-spelertjes Louise en Frauke om de ploeg te vervolledigen. Doordat deze 2 meisjes meededen werd de negenkoppige ploeg verplicht om hun ‘mannetje’ te staan met 6 meisjes in de ploeg.

En dat had Elien goed begrepen en ging onmiddellijk door naar doel en de eerste punten gingen dus naar onze Tigers. Elien dacht: dit kan ik nog eens en de 4-0 stond op het bord. Jens kon hierna nog een steal nemen, maar de ploeg geraakte toch de bal terug kwijt en Hansbeke kon ook zijn eerste punten op het bord zetten. Hierna ging Kobe door, zijn poging ging niet door het net, maar hij kon wel zijn eigen rebound nemen. Hij paste naar Elien en zij kon toch de 6-2 op het bord plaatsen. Elien deed ook haar werk onder de verdedigende borden en nam de rebound, gevolgd door een verre assist naar Cato. Zij bedankte en maakte ook haar eerste punten van de match. Kobe maakte een kleine fout in verdediging, maar werd daarna zelf foutief afgestopt. Hij scoorde 1 van zijn 2 vrijworpen. Het waren opnieuw Cato (6pntn) en Elien (2 pntn)  die de eindscore van Q1 konden vastleggen: 17-9.

Elien kon een steal verzilveren en zag Cato klaar staan in de buurt van het doel. De bal ging opnieuw door het net. Cato zat goed in de match en ook de volgende punten werden op haar nummer genoteerd. Maar dan kwamen we in een klein dipje en de bal wilde even niet meer door het net. Tijd voor een time—out op 5’26 met een 21-13 stand. Onmiddellijk volgend op deze time-out mocht Elien nog 2 vriijworpen gooien, maar dat net wilde nog steeds niet mee. Jeroen ging hierna door op doel, maar zag opeens veel verdedigers rond zich en gaf de bal terug uit naar een vrijstaande Jens. Zijn verre 2 ging wel door het net en de Tigers wisten terug hoe het moest. De volgende 4 punten kwamen opnieuw van Elien, waarvan 1 shot op assist van Jens. Kobe was iets sneller dan zijn tegenstander en nam de bal af, om direct door te gaan naar doel. Zijn lay-up ging door het net en de ruststand stond op het bord: 29-19.

Tijdens de rust werden de Tigers precies wat opgepept want nu gingen ze goed door. In een mooi patroon kwamen de scores van Kobe, Elien, Kobe en nogmaals Elien: 37-21. Nadien werd het patroon omgedraaid want hierna was het eerst Elien en dan Kobe. De coach van Hansbeke probeerde de snelheid van punten scoren even te breken en nam een time-out op 5’54 met een 41-21 stand.
Maar de tijgertjes verloren helemaal geen ritme en de scores kwamen alweer van Elien en Kobe. Cato dacht, ik ben hier ook nog en de volgende 4 punten kwamen uit haar handen. Het was Kobe die de eindscore van Q3 mocht vast leggen: 51-25.

We bleven doorgaan en Elien zag Kobe vrij staan: 53-25. Hierna was het opnieuw Elien die de stand met 2 punten omhoog liet gaan. Frauke liet haar ook even zien nam de rebound van een gemist kans van Hansbeke. Frauke begon zich goed te voelen en dacht ik neem die bal even af, verschalkte haar verdediger en zag ook haar eerste punten op het blad verschijnen. In de volgende aanval kon Frauke nu ook nog de bal aan Elien geven en hup, opnieuw 2 punten er bij. Jeroen zag hierna nog Kobe staan en zijn bal ging ook door het net. In de laatste actie van de match draaide Jens zijn bal naast het net, ging Kobe voor de offensieve rebound, gaf Kobe op zijn beurt de bal door naar Louise die op haar beurt de assist gaf aan Cato. Cato mocht dan ook de eindstand van ver vast leggen: 63-38.

Enkele cijfers:
Punten: Elien 24, Cato 18, Kobe 17, Jens 2, Frauke 2
Assists: Kobe 4, Elien 4, Jeroen 2, Jens 1, Cato 1, Frauke 1, Louise 1
Steal: Elien 3, Kobe 2, Jens 1, Frauke 1
Rebounds: Kobe 4, Elien 3, Cato 3, Jens 2, Frauke 1

(Tekst: Sjoeke M)

2 oktober 2016: Silaba Zelzate - U12A  4-132

De U12A gingen op bezoek naar Zelzate en waren duidelijk veel sterker, uitslag 4-132.
Tigers waren Kjani, Femke, Seppe, Inte, Elien, Jens en Jeroen. Coach Jean-Yves Decaluwé mocht tevreden zijn!2016-10-02 Silaba Zelzate U12A IMG 1106klein
Klik voor meer foto's op Flickr!
(Foto's: Stefanie DD)

   

   

Aantal bezoekers

Vandaag169
Gisteren211
Deze week380
Deze maand6185

   

Copyright 2016 - Tigers Evergem

joomla counter