uitslagen

Zondag 14 Mei  
Kon. Sint-Niklase Condors - U16 Meisjes 66-88
U16 Meisjes - Remant Basics Melsele-Beveren 20-0 (BFOR)
Zele   - U14 65-57

   


U10 A

Microben

Trainer: Veerle Pauwels

 

Trainingsuren:
Woensdag 16u - 17u30 Hoge Wal Ertvelde
Donderdag 17u30 - 19u Gemeenteschool Wippelgem

 

Uitslagen, rangschikking en klassement:
10 Oost-Vlaanderen C (2*3t3)

U10A klein

13-14 mei 2017: U10A Tornooi Blankenberge

We vertrokken op vrijdag 12/05/2017 op langverwachte weekenduitstap. Het weer zat enorm tegen op het moment van vertrek. Het viel met bakken uit de lucht maar niet getreurd, de auto’s werden tussen de buien door gevuld en rond 18u20 konden we richting Brugge vertrekken waar we bleven overnachten tijdens dit weekend.
We waren de eerste ploeg die aankwam ‘Aan de Plas’ en besloten om eerst de vers gemaakte pannenkoeken voor Frauke haar verjaardag te nuttigen.

Daarna konden de spelertjes van wat spelletjes in de zon, terwijl coach Veerle en mezelf aan de slag gingen met de het maken van de bedden. De eerste avond was wat spannend en het duurde even voor alle mondjes en oogjes dicht gingen, maar uiteindelijk is alles perfect gelukt.

Zaterdag begonnen voor enkele Tijgertjes al heel vroeg, de zon kwam namelijk door de stukje gordijnen piepen en tegen 6u30 was zo goed als iedereen wakker. Om 7u45 was het dan tijd voor een mooi ontbijt. Vermits onze eerste match pas om 13u begon zijn we na het ontbijt even buiten gegaan om “1 tegen allen te spelen”. Heel leuke dingen gezien, en nog maar eens gezien welk ‘team’ er was. Om 11u zijn we dan richting sporthal Sportdoze gegaan om onze eerste middagmaaltijd van de organisatie te nuttigen. De macaroni ging er bij alle spelers goed in en daarna konden we dan eindelijk richting sporthal D’Hoogploate voor onze 1e wedstrijd van het tornooi. Ons ontvangstcomité van mama’s en papa’s stond reeds klaar toen wij daar aankwamen.

De eerste match werd om 13u gestart tegen een ploeg die ook in onze accommodatie verbleef: Everse Dino’s. De starters van dienst waren: Frauke, Kobe, Liam, Luka & Zoë.

De eerste punten waren voor de Dino’s maar op assist van Kobe kon Luka de 2-2 op het bord plaatsen. Na enkele pogingen was het aan Lies om na een offensieve rebound te scoren. Frauke volgde daarna haar voorbeeld en kon ook haar eerste punten maken. En na een lay-up van Mattis, die een mooie assist kreeg van Robbe, bleef de score spannend op het einde van het eerste kwart: 8-8

Na nog een score van Mattis bleven we een beetje achter en stond het opeens 10-14. Coach veerle greep in en nam een time-out. We namen opnieuw de match in handen en na een nieuwe score van Mattis was het Liam die een rebound kon nemen na een mislukte poging van Evere, om dan een verre pas naar Luka te geven, die bedankte met een score. Liam mocht daarna scoren op assist van Yago, en Yago kon dan kort daarna ook zijn persoonlijke score omhoog krikken en zo stond het bij de rust: 18-16.

Na de pauze moeten onze tijgertjes gedacht hebben dat ze even gingen doorduwen want nu gingen de punten stijl omhoog! We begonnen met een schot va Zoë die uit de ring draaide, maar waar Kobe sterk de rebound kon nemen. Hij zag Frauke vrij staan en nam een verre 2-punter, die mooi door de bucket ging. Kobe kon ook zelf scoren, en ook Luke kon kort hierna door gaan in lay-up: 24-16. Liam kon de bal afsnoepen en zag Yago dichter bij doel staan dan hem, dus ging de pas naar voor. Yago bedankt met een lay-up en zag zelf een gefloten fout op hem. Liam zijn vingers kriebelden en kon daarna nog eens de bal stelen. Nu ging hij zelf door en kon ook zijn lay-up met fout maken. Zijn vrijworp ging dan ook nog eens door het net: 29-16. De tijgertrein bleef maar gaan en na opnieuw een steal van Liam ging de bal naar Frauke, die een assist gaf aan Yago. Ook Kobe kon nog eens door gaan: 33-17. En na nog een score van Lies, mocht Kobe na een steal in fastbreak de eindscore vastleggen op 37-17.

Enkele cijfertjes:
Punten: Kobe 6, Luka 6, Mattis 6, Yago 6, Liam 5, Frauke 4, Lies 4
Rebounds: Frauke 7, Kobe 4, Yago 3, Lies 2, Liam 2, Luka 1, Zoë 1
Assists: Kobe 3, Liam 2, Yago 2, Frauke 1, Robbe 1
Steals: Liam 4, Kobe 2, Lies 2, Yago 2, Frauke 1, Mattis 1
Blocks: Frauke 2, Lies 1, Mattis 1

De tweede match van het weekend was tegen de thuisploeg om 15u30: Blankenberge-Tigers
Starters: Liam, Lies, Mattis, Sander, Yago

Yago mocht de score van de Tigers openen. Mattis was de eerst volgende die na een steal ook zijn eerste punten van de match kon laten optekenen. Mattis kon daarna nog eens score, deze keer op assist van Luka: 7-6. Kobe kreeg 2 vrijworpen, maar kon geen van beide omzetten. Ook Louise kon dan wel de rebound nemen, maar we konden er niet uit scoren, ondertussen kon Blankenberge dat wel en eindigde Q1 op 11-6.

Blankenberge had het net gevonden en de Tigers waren een beetje onder de indruk van het toch wel fysieke spel van de tegenstander. Het was uiteindelijk Robbe die toch nog eens kon scoren op assist van Lies: 19-8. We probeerden nog veel, maar enkel Yago, na een offensieve rebound, en Sander, op assist van Zoë, konden nog even scoren voor de rust: 23-12.

Aan het begin van Q3 bleven we echt proberen maar niets lukte bij ons… Enkel Kobe, Frauke en Luka konden nog eens doorduwen: 27-18.
In het 4e kwart waren we echt helemaal kapot en kon enkel nog Yago op assist van Sander scoren. Einde: 41-20…

Enkele cijfertjes:
Punten: Yago 8, Frauke 2, Kobe 2, Luka 2, Mattis 2, Robbe 2, Sander 2
Rebounds: Frauke 4, Lies 4, Kobe 3, Yago 3, Luka 2, Robbe 2, Sander 2, Liam 1, Louise 1, Mattis 1
Assists: Frauke 1, Lies 1, Luka 1, Sander 1, Zoë 1
Steals: Mattis 2, Kobe 1, Sander 1, Yago 1
Blocks: Lies 1

We lieten het niet aan onze tijgerhartjes komen en gingen nog even voor het eten gaan uitwaaien met de gocart op de dijk van Blankenberge. Sander verliet ons hierna. En de rest van de Tijgertjes konden gaan genieten van een bbq van de organisatie. Onze buikjes werden opnieuw goed gevuld en we konden terug naar ons verblijf om daar de avond af te sluiten met nog een drankje en een chipje tijdens een partijtje Pictionary.

Op zondag moesten we al iets vroeger aan het basketbalwerk en na het maken van onze valiesjes gingen we smullen van een ontbijt rond 7u45. Ondertussen kregen we wat hulp van de ouders van Robbe die de bagage reeds kwamen ophalen. Na het eten trokken we dus terug richting basketzaal voor de match tegen Knokke, om 9u45.
Starters in de match Tigers-Knokke: Frauke, Kobe, Lies, Robbe, Yago

We begonnen heel sterk aan de match en na scores van Kobe, Robbe en Yago, na een sterke rebound van Lies en assist aan Yago, stond het al 6-0 in Q1: 8’27, en de coach van Knokke nam al snel zijn enige time-out van de wedstrijd. Ondanks een steal van Robbe, was het hierna dan toch Knokke die zijn eerste punten van de match kon maken. Maar daarna kwamen we terug op gang en hierna was het Lies die een uitdraaiende bal van Zoë kon rebounden om zo te scoren. Yago liet hem ook even zien en ook hij krijg 2 punten achter zijn naam. Louise kon de bal stelen en na een assist van Mattis op Zoë, kon zij ook haar eerste punten van de match maken. Liam liet zijn snelle handen nog even zien en kon de bal stelen en passen naar een scorende Luka. Einde Q1: 14-4.

We kwamen wat moeilijk tot scoren in het begin van de 2e helft, maar onze tegenstander kon er niet van profiteren. Liam kon wel 2 vrijworpen omzetten, en Robbe scoorde ook zijn jumpshot: 18-8. Nu was het Frauke haar beurt om een vrijworp te nemen, reeds na een score, ook de vrijworp ging door het net. Liam-snelle-handen kon nog eens de bal afsnoepen en ging door naar doel: 23-8. Robbe zag Yago vrij staan en hij bedankte voor de 25-8. Knokke kon nu ook nog eens scoren en in de laatste seconden van de 1e helft ging de bal van Kobe naar Yago, die op de buzzer kon scoren. Ruststand: 29-10

Yago opende de 2 helft met 2 steals en een assist naar Kobe. Veerle nam op 5’51 en bij een 31-10 stand ook een time-out. Luke kreeg kort hierna 2 vrijworpen toegekend, maar kon er jammer genoeg geen omzetten, maar geen nood kort daarna kreeg hij een assist van Frauke en zo kwamen de 4 volgende punten van hem. Na steals van Frauke en Lies kwam de bal bij Liam terecht die de assist aan Robbe kon geven. Frauke vond dat Liam ook zijn puntjes verdiende en gaf hem na een rebound een assist. Q3 werd afgesloten met 39-12.

We gingen door en Yago kon de bal stealen en zelf scoren. Yago vond nog eens de bal bij de tegenpartij maar gaf nu een assist aan Lies, waardoor het scorebord opnieuw 2 punten omhoog ging: 43-14. Na een rebound van Zoë ging de bal richting Frauke, en van daaruit richting Kobe. Het was ook Kobe die nog eens de bal kon stelen en door ging: 47-14. De laatste score kwam er na een steal van Mattis. Hij ging door maar zijn bal ging niet helemaal door het net. Teammaat Frauke stond klaar in de rebound, gaf de bal uit naar opnieuw Kobe. Et voila, match 3 werd gewonnen met 49-14. Hierdoor werd ’s middags de finale gespeeld tegen Blankenberge…

Enkele cijfertjes:
Punten: Kobe 10, Yago 10, Liam 8, Luka 6, Robbe 6, Lies 4, Frauke 3, Zoë 2
Rebounds: Frauke 5, Lies 4, Kobe 3, Luka 1, Mattis 1, Yago 1, Zoë 1
Assists: Frauke 6, Lies 3, Kobe 2, Liam 2, Robe 2, Yago 2, Mattis 1
Steals: Mattis 5, Yago 4, Liam 3, Frauke 2, Lies 2, Robbe 2, Zoë 2, Kobe 1, Louise 1
We kregen ook ons laatste maal van de organisatie en genoten van balletjes in tomatensaus of vol-au-vent.

De finale werd gespeeld om 13u30: Blankenberge – Tigers, starters: Liam, Louise, Luka, Mattis, Zoë
Maar we begonnen veel te zenuwachtig en hoewel wet niet slecht speelden konden we niet genoeg afwerken waardoor Blankenberge uitliep naar 8-0. Coach Veerle was dus verplicht om in te grijpen op 2’44 in het eerste kwart moest dus haar enige time-out van de wedstrijd al snel gebruiken. Het hielp wel wat en Frauke kon de pas geven aan Yago die eindelijk onze 0 van het bord kon wegvegen. We konden ons toch niet helemaal herpakken, maar na een blok van Frauke kon de bal toch richting Kobe gaan. Zijn poging werd foutief afgestopt en hij kon 1 van zijn vrijworpen omzetten. Einde Q1: 10-3

We bleven in op ongeveer dezelfde afstand van Blankenberge in Q2, dankzij een score van Kobe, een vrijworp van Yago, en scores van Kobe en Mattis. Ruststand 18-10

Tijdens de rust werden alle mama’s van de Tijgertjes, met grote dank aan Coach Veerle en transporteur Hans, verrast door een roosje voor moederkesdag. Ikzelf kreeg een mooie roze ruiker cadeau van de Coach voor de hulp, maar dit was echt niet nodig, want het was heel leuk om te doen!

De eerste punten van de 2e helft waren nu toch terug voor Blankenberge tot Mattis Luka een assist kon geven. Hij kon scoren en een fout uitlokken, ons scorebord ging met 3 punten omhoog. Lies kon de rebound nemen van een uitdraaiend shot van Liam en de pas van Lies ging naar Luka: 25-15. Liam kon dan zelf ook nog scoren, maar jammer genoeg blijf de thuisploeg dit ook doen: 31-17. Liam mocht dan nog 3 punten achter zijn naam zetten, maar het was uiteindelijk Kobe die na 2 scores de eindstand van Q3 op 34-24 zette.

We gaven echt niet op en nu was het aan Zoë om te scoren. Na een aantal missers was het Luka die op assist van Louise toch kon scoren. Zoë werd foutief afgestopt en zij zette haar beide vrijworpen om. Ook Luka ging nog eens door en de bordjes stonden om 40-32. We konden nog 3 punten scoren (1 vrijworp van Luka en 2 vrijworpen van Yago) en Blankenberge geen meer, maar jammer genoeg kwamen we dus net te kort: 40-35.

Maar wetende dat we de match op zaterdag nog verloren tegen Blankenberge met 20 punten, denk ik toch dat we best kunnen zeggen dat we zeker ons best gedaan hebben.

Enkele cijfertjes:
Punten: Luka 10, Kobe 9, Liam 5, Yago 5, Zoë 4, Mattis 2
Rebounds: Lies 4, Frauke 3, Zoë 2, Kobe 1, Mattis 1, Robbe 1
Assists: Frauke 2, Lies 1, Louise 1, Yago 1
Steals: Frauke 2, Liam 2, Louise 2, Mattis 2, Kobe 1, Yago 1, Zoë 1
Blocks: Frauke 1, Luka 1, Robbe 1

We danken ook de organisatie in Blankenberge voor de goede organisatie en het lekkere eten.
Zo eindigde het seizoen van de U10A Tigers, en kan ik niet anders zeggen dan dat ik trots ben op deze bende! Ze zijn zo veel veranderd en vooruit gegaan! Met grote dank dus aan onze Coach Veerle.
Op naar een nieuw seizoen met nieuwe coach(es), nieuwe wedstrijden, nieuwe foto’s en nieuwe verslagen.
Tot dan, en vele groetjes Sjoeke!

2017-05-13 U10A Blankenberge

(tekst en foto: Sjoeke)

 

15 april 2017: Paastornooi Okapi Aalstar U10A

We werden door het afvallen van een tegenstander van Okapi Aalstar op de valreep gecontacteerd of we wensten deel te nemen aan de 26e editie van hun Paastornooi. 10 van onze 11 Tigers U10A spelers konden mee doen (enkel Sander was nog in verlof) en waren zelfs dolenthousiast nog eens 5 tegen 5 te kunnen spelen.
Onze 1e tegenstander werd Lede, deze match startte om 11u. (Lede – TigersA)
Coach Veerle begon deze match met Frauke, Kobe, Luka, Robbe en Zoë.

Kobe kon al direct de bal afsnoepen en gaf een mooie assist aan Luka, die de eerste punten van de wedstrijd achter zijn naam mocht schrijven. Lede bleef niet bij de pakken zitten en maakte direct daarna de 2-2. Maar Kobe zag daarna zijn shot ter hoogte van de vrijworplijn door het net gaan. Daarna duurde het tot wanneer Yago foutief afgestopt werd en hij 1 van zijn 2 vrijworpen kon omzetten, alvorens de Tigers hun score terug omhoog zagen gaan. Luka kon de eindscore van het 1e kwart vastleggen op 10-7 (Lede was de thuisploeg), ook al werd Louise nog foutief afgestopt. Haar vrijworpen draaienden jammer genoeg niet in het doel.

We begonnen heel moeizaam aan het 2e kwart en het duurde tot aan 12-7 alvorens Kobe de Tigers nog even vooruit hielp. Na enkele missers van onze ploeg kon Luka 1 van deze rebounds nemen en mocht hij opnieuw de eindscore van het 2e kwart vastleggen: 14-11

Coach Veerle veranderde even van tactiek na de rust, omdat ze zag dat de tijgertjes het wat moeilijk hadden bij wissels. Er werd een team voor het 3e kwart en een team voor het 4e kwart samengesteld en dat bleek direct een goede beslissing.

Na een rebound van Frauke kon Kobe opnieuw de score openen. Ook Luka had er opnieuw zin in en zijn shot ging door het net. Daarna zag Frauke Luka vrij staan, en hij twijfelde geen moment om te scoren. Luka voelde zich helemaal in zijn sas en ook daarna was het hij die opnieuw kon scoren en een extra vrijworp uit de brand kon slepen. Ook deze vrijworp kon hij omzetten. Kobe dacht: ik laat me niet doen en nam de bal af in fastbreak om deze via lay-up om te zetten. Zoë kon een sterke offensieve rebound nemen, maar onze tijgertjes konden hier niet van profiteren. Robbe wilde ook niet onderdoen voor zijn vrienden en ook hij vond het net. De 2 volgende scores kwamen van zijn hand.

Lede besliste een time-out te nemen met nog 3’38 op de klok en bij een 20-26 stand. Maar de Tigers waren niet afgeleid door deze time-out en Robbe en Luka konden in deze volgorde de stand van Q3 op 21-30 plaatsen.

Het laatste kwart begon opnieuw goed voor de Tigers en Mattis opende de score. Kort daarna zag Yago ons Lies klaar staan onder het doel. Ze bedankte en ze kreeg haar eerste punten achter haar naam. Ook Mattis deelde een assist uit, deze keer aan Liam. Yago gaf dan ook nog eens een assist aan Mattis en coach Veerle lastte een kleine pauze in bij een 25-38 stand. Mattis kon de rebound nemen en zag zijn vriend Yago staan: 25-40. Lies zag haar shot uit de korf rollen, maar Mattis kon de rebound nemen, om zo een pas te geven aan Yago: 25-42. Mattis mocht de laatste 4 punten op zijn naam schrijven, de laatste na een ‘gestolen’ bal . Einde: 25-46

De eerste match werd dan ook verdiend gewonnen door onze Tigers. We hebben, zeker in de 2e helft, mooi basketbal gespeeld en dat heeft opgeleverd. Op naar de ‘grote’ finale.

Enkele cijfers:
Punten: Luka 15, Kobe 8, Mattis 8, Robbe 6, Yago 5, Lies 2, Liam 2
Rebound: Luka 4, Frauke 4, Liam 3, Kobe 3, Yago 2, Lies 2, Mattis 2, Zoë 1, Louise 1
Assist: Yago 3, Frauke 2, Kobe 2, Mattis 2
Steal: Kobe 6, Liam 3, Luka 2, Mattis 2, Yago 1, Lies 1

In de finale was onze tegenstander Okapi Aalstar U10A. Deze match werd gespeeld om 14u en uiteraard was Okapi hier de thuisploeg. Coach Veerle ging verder met haar plan om telkens 8 minuten met éénzelfde ploeg te spelen.
Team 1 (Q1 & Q3): Lies, Luka, Robbe, Yago, Zoë
Team 2 (Q2 & Q4): Frauke, Kobe, Liam, Louise, Mattis  

Onze tijgertjes waren wat onder de indruk van deze finale en het duurde tot 6-0, alvorens Robbe zijn doelpoging, op assist van Luka, door het net zag gaan. Bij een 8-2 nam coach Veerle een time-out. Er werd een fout op Yago gemaakte en hij kon 1 van zijn 2 vrijworpen omzetten. Daarna liet Yago zich nog 2 maal zien. Eerst met een 2-punter en daarna kreeg hij vrijworpen dewelke hij beide kon omzetten. De schade bleef beperkt: 10-7

Louise kon de rebound van een gemiste kans van Okapi nemen. De bal ging rond en Mattis kon uiteindelijk de eerste score voor Evergem maken in dit 2e kwart. Ook Kobe kon scoren en de score kwam op 13-11. Deze keer werd er een fout op Louise gemaakt en zij zette 1 van haar vrijworpen om. Bij een 15-12 vroeg coach Veerle even een time-out om even tot rust te komen. Maar dit belette niet dat het aan de rust 17-12 stond.

Onze Q3 begon veelbelovend met een steal van Luka, maar onze afwerking lukte langs geen kanten. Ook Zoë kon een steal nemen en Lies kon ook nog een rebound nemen, maar we konden hier niet van prfiteren. Pas bij een 21-12 score kon Yago nog eens doorgaan en hierdoor ging de score met 2 punten omhoog. Hierna werden er 2 fouten op yago gefloten. Hij kon 1 vrijworp door het net gooien. Op assist van Zoë was het opnieuw Yago die kon scoren. Yago zat wel in de match en het was opnieuw hij die de bal kon ‘stealen’, en via een fast-break de eindscore van Q3 kon vastleggen: 25-19.

Het 4e kwart begon goed met een assist van Mattis aan Liam. Maar hierna bleef de afwerking wat achterwege. Misschien was het toch wat de vermoeidheid want zo 2 ‘5 tegen 5’-matchen op 1 dag hebben ze misschien toch wat onderschat… We deden nog een eind-spurtje met een score van Kobe en een offensieve rebound van Frauke die de eindscore mocht vastleggen van 38-25.

Enkele cijfers:
Punten: Yago 12, Kobe 4, Robbe 2, Mattis 2, Liam 2, Frauke 2, Louise 1
Rebound: Frauke 5, Liam 3, Lies 3, Kobe 2, Mattis 2, Luka 1, Louise 1, Yago 1, Robbe 1
Assist: Zoë 1, Luka 1, Mattis 1
Steal: Yago 3, Luka 2, Frauke 2, Mattis 2, Lies 1, Zoë 1, Kobe 1, Louise 1
We verloren de ‘grote finale’ maar werden dus toch knap 2e in ons allereerste ‘5 tegen 5’ tornooi. Inclusief beker 2017-04-15 U10a Paastornooi Okapi Aalstar

(Tekst en foto: Sjoeke M)

26 Februari 2017: U10A - Meetjesland 35-45 (5 tegen 5)

Vorige zondag stond de ploeg van Meetjesland opnieuw klaar om 5 tegen 5 te oefenen, maar deze keer in onze thuishaven. Sander kon er niet bij zijn, en Lies was er wel, maar had te veel last van haar buik om echt mee te spelen. Dus slechts 9 spelers konden de Evergemse kleuren verdedigen.
Starters van de dag: Frauke, Kobe, Liam, Luka, Robbe
Luka had er onmiddellijk zin in en hij opende de wedstrijd met een steal, die hij zelf mooi kon afwerken: 2-0. Daarna duurde het even alvorens de bal opnieuw door het net ging. We konden een aantal shots nemen, maar het lukte maar niet. Uiteindelijk was het opnieuw door een steal van Luka dat Kobe kon scoren. Kobe dacht: ik kan ook die bal eens afsnoepen en ging alleen door: 6-4. Luka toonde ook nogmaals zijn snelle handen, en ook hij kon zijn steal afwerken naar 8-4. Luka zat echt in zijn ‘ik-pak-de-bal-af-dag’  en na deze steal gaf hij een pas aan Mattis, die Luka opnieuw de bal terug kon geven om zo de score op 10-4 te brengen. De coach van Meetjesland nam een time-out, en dat hielp want, ondanks nog rebounds van Mattis en Zoë en zelfs een steal van Yago, Q1 eindigde in 10-8.

Zoë opende Q2 met een steal, maar zag haar bal uit de ring rollen, Meetjesland kon de rebound nemen en scoren: 10-10. Maar Zoë gaf niet op en na een assist van Kobe, kon ze alsnog scoren. Bij een 12-16 score vond Robbe Frauke en ging de score van de thuisploeg alsnog omhoog. Meetjesland nam opnieuw een time-out op 4:30 met een 14-16 stand. Hierna was Kobe die de eerste kans kreeg om te scoren en dit vanop de vrijworplijn. Maar de score bleef 14-16. Op 3:48 naam coach Veerle haar eerste time-out, maar jammer genoeg hielp dat niet om de bal in het net te laten vallen. Zowel Robbe als Mattis, Luka en Frauke namen een reeks rebounds, maar het duurde tot in de laatste momenten voor de rust alvorens een steal van Kobe, een score van Luka opleverde. Rust: 16-19

De 2e helft werd gestart met Mattis, Zoë, Yago, Luka en Liam.
Opnieuw toonde we onze mooie mentaliteit en gingen we in de achtervolging. Yago miste, maar kon zijn eigen rebound nemen. Hij gaf de bal door aan Liam die niet alleen wilde doorgaan en de bal terug gaf aan Yago. Hij scoorde: 18-21. De volgende score van Evergem was opnieuw door Yago en bij een 20-25 stand vroeg Evergem een time-out. Na een hele reeks missers van onze Tigers was het uiteindelijk Frauke die doorging en haar shot afwerkte: 22-27. In de verdediging die hierop volgde kon Zoë de rebound nemen, die een pas gaf aan Louise, die op haar beurt een pas gaf aan Kobe, maar zijn shot draaide uit de ring. Kobe ging toch nog 1 keer door en zo kon Evergem in het kielzog blijven van Meetjesland. Einde Q3: 24-27.

Jammer genoeg, voor Evergem, bleef het scorend vermogen van Meetjesland gaan tot  aan 24-33. Robbe kon dan scoren waardoor Evergem aan 26 punten kwam. Maar Meetjesland bleef gaan en het duurde tot aan 26-39 tot Luka nog eens een steal kon nemen en zelf kon doorgaan: 28-39. Luka dacht: ik ga er nog eens voor en nam opnieuw de bal af, deze keer om een assist aan Yago te geven. 30-41. De coach van Meetjesland nam nog een timeout op 3:40, maar het was Yago die als eerste na deze korte pauze kon scoren. Luka maakte de laatste 3 punten van de wedstrijd door nog een shot af te werken en 1 van zijn nog 2 verworven vrijworpen om te zetten. Einde wedstrijd: 35-45

Het derde verlies op rij, maar we hebben zeker niet slecht gespeeld. We hadden wat pech in afwerking en af en toe ging het wat fout in verdediging doordat we af en toe eens vergaten wie onze man/vrouw nu weer was. Uiteraard geen erg, want daar dienen deze oefenwedstrijden voor. 

Scores: Luka 13, Yago 8, Kobe 6, Frauke 4, Robbe 2, Zoë 2, Liam, Louise, Mattis
Rebounds: Luka 6, Frauke 5, Robbe 4, Liam 3, Mattis 3, Yago 3, Kobe 2, Zoë 2
Assists: Kobe 2, Luka 2, Liam 1, Mattis 1, Robbe 1
Steals: Luka 8, Kobe 4, Frauke 3, Liam 2, Yago 2, Robbe 1, Zoë 1
Blocks: Mattis 1, Zoë 1

(tekst: Sjoeke M)

 

18 februari 2017: Meetjesland - U10A (5 tegen 5) 32-31

Deze zaterdag stond de ploeg van Meetjesland klaar om 5 tegen 5 te oefenen.

Starters van de dag: Lies – Frauke – Robbe – Luka - Zoë

Na een eerste score van Meetjesland en wat missers kon Robbe de rebound bemachtigen en de pas geven aan Luka die op zijn beurt de assist terug gaf aan Robbe. Die bedankte en liet de bordjes veranderen naar 2-2. Toen startte de motor van onze Tigers en na nog een score van Robbe, dachten de meisjes van ons team wij kunnen dat ook. Louise gaf een assist richting Zoë. Ook Zoë bedankte daarvoor en scoorde. Kobe kon in de aanval direct daarop volgend de bal afsnoepen, en zelf doorbreken richting doel. Kobe kon daarna ook nog eens de rebound nemen na een shotpoging van Meetjesland. Yago bracht de bal over en ga een mooie assist terug aan Kobe: 2-10.
Yago kon dan ook zelf doorgaan en werkte zijn jumpshot af. Kobe brak daarna ook nog eens door en zijn lay-up ging ook door het net. Om kwart 1 af te sluiten zag Yago Luka deze keer vrij staan en dankzij deze score sloten we Q1 af met 4-16.

Ook in deze match konden we heel moeilijk scoren na het tweede kwarter en bij een 6-16 naam Coach Veerle dan ook een time-out. Maar ook daarna hadden onze tijgertjes het moeilijk. Het duurde tot Lies foutief werd afgestopt en ze 1 van haar 2 vrijworpen kon omzetten. De eerste ‘fieldgoal’ was pas een feit als Lies Robbe vrij zag staan. Robbe maakte zijn kans af. De rust was een feit met een 14-19 stand.

We gingen goed van start in Q3 met een blok en assist van Kobe aan Sander die vol voor de buit ging. Maar daarna zakten we wat in elkaar en kon Meetjesland profiteren van het uitblijven van onze doelpogingen en de gaatjes in onze verdediging. Met nog 4’24 en een 22-21 stand vroeg coach Veerle een time-out. Jammer genoeg hielp het niet. Het duurde tot de stand 26-21 was alvorens Frauke een assist kon geven aan Lies. Haar shot ging door het net. Einde Q3: 26-23.

Mattis opende de score in Q4 en we bleven er vol voor gaan. En na 2 scores van Kobe, waarvan de laatste op assist van Sander, greep de coach van Meetjesland bij een 30-29 naar een time-out.
In spannende laatste minuten kon Meetjesland nog 1 keer scoren, waarop Kobe nog niet opgaf en een nieuwe steal op zijn naam liet zetten. Yago gaf de assist terug aan Kobe die de 32-31 vast legde. Met nog 24 seconden te gaan hadden onze tijgertjes bal. We beslisten iets te snel te shotten, waardoor de bal terug in handen van Meetjesland kwam. De eindstand bleef dus: 32-31

Opnieuw een nipt verlies voor onze U10A. Maar we moeten vooral veel onthouden van uit die sterke Q1. Gelukkig spelen we volgende week zondag al opnieuw een rematch, en deze keer in onze zaal. Alle supporters op post zondag 26/02/2017 om 9u!

Scores: Kobe 10, Robbe 6, Lies 5, Zoë 2, Luka 2, Mattis 2, Sander 2, Yago 2, Frauke, Liam, Louise
Rebounds: Frauke 3, Lies 3, Kobe 2, Mattis 2, Robbe 2, Zoë 2, Liam 1, Luka 1, Sander 1
Assists: Yago 3, Frauke 1, Kobe 1, Lies 1, Louise 1, Luka 1, Sander 1
Steals: Yago 5, Lies 3, Kobe 2, Frauke 1
Blocks: Kobe 2

(Tekst: Sjoeke)

 

12 februari 2017: U10A - Zulte 28-32 (5 tegen 5)

 

Tegenstander was dezelfde als in onze 1e 5 tegen 5 wedstrijd, namelijk Zulte ID-recruitment, maar deze keer ging het door in onze sporthal te Evergem. Onze U10A kregen ook het gezelschap van Toon, die voorlopig nog bij de U10B speelt en traint, maar volgend seizoen bij de U12 zal moeten aansluiten. Ook Frostie de Tiger was aanwezig om onze meisjes en jongens te ondersteunen.

Coach Veerle ging deze keer van start met Yago – Kobe – Zoë – Liam – Sander.

Na enkele missers, langs beide kanten, inclusief emo-reacties van het publiek J, kon Kobe de score openen voor de Tigers, na een assist van Liam. Sander maakte zich nuttig onder de borden en kon een aantal goede rebounds nemen, maar helaas konden we daar niet van profiteren. Er kwam een time-out op vraag van Coach Veerle.
We vlogen er direct terug in, maar Kobe zijn bal wilde niet helemaal door het net. Mattis stond paraat voor de aanvallende rebound maar ook zijn shot draaide uit de ring.
Kobe kon nadien ook de bal bemachtigen na een steal, paste naar Liam, die op zijn beurt de bal doorgaf aan Zoë. Maar zij werd foutief afgestopt en kreeg hiervoor 2 vrijworpen. Ze kon beide omzetten. Aan de overzijde kon Frauke een mooi blokshot plaatsen, waardoor ze de rebound in handen kreeg. Ze paste naar Luka, die terug paste naar Frauke, en zo konden ze samen deze aanval afsluiten met een nieuwe score.
Luka voelde zich goed in zijn sas en gaf daarna ook nog een pas aan Lies, die haar score om kon zetten. Daarna ging Robbe ook door, maar zijn bal draaide uit de ring. Geen nood, want Lies stond klaar voor de rebound en ging onmiddellijk terug omhoog met de bal. Dankzij een steal van Toon probeerden we zich nog even door te gaan op het einde van dit eerste kwart maar deze kans mislukte: 10-10 op het einde van het 1e kwart.

Het scoren ging wat moeilijker in het 2e kwart, en na pogingen van Luka, Robbe en Zoë, kon Zoë toch haar eigen rebound nemen en zo alsnog als eerste scoren in het 2e kwart.
We konden in dit kwart veel steals nemen, maar konden er niet genoeg van profiteren. Zowel Yago, Zoë, Liam als Kobe gingen voluit voor de steals. Naar het einde van dit kwart vond Kobe Lies vrij, en kon zij toch scoren. Louise ondernam de laatste poging voor de rust, maar deze bal vond dat tijd was voor de rust en zo kwam de score aan de rust op 14-14.

We startten ons 3e kwart niet helemaal wakker en begonnen met 4 balverliezen en een fout. We probeerden wel, maar het ging niet zo goed. Op 5:57 naam Coach Veerle even een time-out. We gingen er na de time-out beter voor maar de bal wilde nog steeds niet goed meewerken met het net, na pogingen van Louise, Yago, Robbe en Kobe vond Yago toch Zoë, wiens poging wel door het net viel. Hierna nam de coach van Zulte even een time-out. Stand was toen 16-20 met nog 1:58 te gaan. Yago ging nog eens voor een steal en ging op snelheid door om dan een mooie assist te geven aan Kobe.
Einde kwart 3: 18-24

De tijgertjes gaven natuurlijk nog niet op, en Luka kon voor Evergem de eerste score maken in dit laatste kwart. Kort erna kreeg Luka nog een kans, deze lukte niet, maar Liam stond klaar in de rebound en kon toch de score laten stijgen met 2 punten.
Daarna zag Luka opnieuw een medespeler vrijstaan, deze keer was het Liam die niet zo maar wilde verliezen en de score opnieuw ophoog liet gaan.
Mattis kon opnieuw de bal afsnoepen van de Zulte. Yago kreeg de bal en zelfs de fout die hij erbij kreeg hield hem niet tegen te scoren. De extra vrijworp ging er niet in.
Zulte vroeg dan opnieuw een time-out op 1:56 van het einde met een stand van 26-30.
Evergem gaf nog steeds niet op, en Kobe kon nog eens scoren.
In de allerlaatste seconde ging Kobe nog eens door, maar werd foutief afgestopt. Hij kreeg nog de vrijworpen, maar kon deze niet meer opzetten.
Onze 2e match eindigde in een nipt verlies voor Evergem: 28-32

Het scoren ging wat moeilijk in het 2e en 3e kwart, maar we zijn er steeds voor blijven gaan, dus op naar volgende week, want dan spelen we opnieuw 5 tegen 5. Dan gaan we richting de buren van Meetjesland. Zaterdag 18/02/2017 om 17u hebben we een nieuwe mogelijkheid om te werken aan deze nieuwe uitdaging.

Scores: Kobe 6, Lies 6, Zoë 6, Liam 4, Frauke 2, Luka 2, Yago 2, Louise, Mattis, Robbe, Sander, Toon

Rebounds: Frauke 4, Liam 4, Kobe 3, Mattis 3, Sander 3, Yago 2, Zoë 2, Lies 1, Luka 1

Assists: Luka 3, Yago 2, Kobe 1, Liam 1

Steals: Yago 4, Frauke 2, Liam 2, Mattis 2, Zoë 2, Kobe 1, Toon 1

Blocks: Frauke 1

Tot volgende week

(Tekst: Sjoeke)

 

 

17 December 2016: Zulte - U10A (5 tegen 5)

Na weken van aftellen, voorbereidingen op training, niet-stilstaande kwebbels met vragen, veel te ver nadenken, was die dag eindelijk daar voor coach Veerle en haar U10A: ze mochten hun allereerste match spelen op een groot terrein, met punten, en dus met 5 tegen 5.
Coach Veerle herhaalde reeds enkel malen tegen de ouders en de spelertjes: "We moeten hier echt nog niet veel van verwachten. Dit is echt een serieuze aanpassing voor hen..."
Zo hadden wij, de ouders, ook onze kinderen voorbereid. U kent het wel: "Het is niet erg als je verliest... Je best doen is het belangrijkste..."

Dus op zaterdag 10 december 2016 om 11u45 was het moment eindelijke daar!
Het was een vriendschappelijk wedstrijd in en tegen de U10 van Zulte.

Coach Veerle startte met Louise, Luka, Robbe, Mattis en Kobe.
Het was voor zowel Zulte als de Tigers de allereerste match 5 tegen 5 en dat was te voelen aan de spanning bij beide ploegen. Het duurde dan ook een tijdje voor de eerste punten op het scorebord kwamen, en die punten waren dan nog voor de thuisploeg.
Tot 4-0 duurde het voor de dieseltjes uit Evergem op gang kwamen.
Bij de Tigers kon Liam scoren om zo die "0" van het scorebord te vegen. Kort daarna legde Luka een mooie lay-up in het doel, die dan ook nog eens de tegenpartij tot een eerste fout van de wedstrijd dwong. Hierdoor kon Luka dus ook nog een vrijworp omzetten en stond het opeens 4-5. Yago kwam ook op dreef en zijn eerste punten gingen ook door het net.
Frauke haar lay-up werd foutief afgestopt, waardoor ze 2 vrijworpen kreeg en deze ook kon omzetten.
Einde van het 1e kwart: 6-9

In het tweede kwart sputterde onze dieselmotors wat tegen en viel het scoren wat stil. Enkel Kobe en Sander braken door de verdediging, en konden hun poging afwerken.

Aan de rust stonden onze tijgertjes achter met 14-13.

De Tigers begonnen aan het 3e kwart met nieuwe energie.
De eerste punten na de rust kwamen er via Kobe, die op snelheid een lay-up kon scoren.
Ook Liam deed daarna zijn duit in het zakje door in verdediging de bal af te snoepen, en zo een het volledige terrein over te steken en daar een fout in zijn voordeel uit lokken. 1 vrijworp ging er in. De tijgers hadden nu helemaal door hoe ze de bal konden afsnoepen en Kobe zag zijn lay-up hierdoor opnieuw binnengaan. In volgorde scoorden ook Yago en Kobe nogmaals en om het kwart af te sluiten kon Lies ook even tonen wat ze kon en scoorde ook zij haar eerste punten.
Einde van kwart 3: 18-24

Kobe mocht de score in het 4e kwart openen.
Ook Zoë stond haar mannetje (alé vrouwtje J) en kon op haar beurt de bal 'stealen' in verdediging. Bij aankomst aan het doel zag ze Robbe goed vrij staan. De bal ging Robbe zijn richting uit. Zijn doelpoging draaide uit de ring, maar Frauke stond klaar in de rebound en zo ging onze score opnieuw met 2 punten omhoog. De volgende scores kwamen van Yago en Kobe. Kort hierna brak Mattis ook nog eens door en verschalkte de grootste man op het veld en scoorde zo zijn lay-up. Na opnieuw een score van Yago, kreeg Sander de eer om de eindstand vast te leggen op een mooie 27-38 score!

Scores (en zij die niet of minder scoorden hebben daardoor zeker niet slechter gespeeld! Een assist geven of steal nemen zijn minstens even belangrijk!):
Kobe 12, Yago 8, Frauke 4, Sander 4, Liam 3, Luka 3, Mattis 2, Lies 2, Robbe, Zoë, Louise

We kunnen alleen maar zeggen aan het hele team van de Tigers U10A en hun coach Veerle:
het was fantastisch om naar deze match te kijken! We hebben zo genoten van de mooie passen, de gretigheid in verdediging, het gaan voor elke bal...
Maar het mooiste om te zien was toch: het enthousiasme van deze bende.
Ten bewijze onderstaande foto: onze Tijgertjes hebben plezier gehad aan deze match.

En ik weet dat we onze kinderen hadden gezegd: "Meedoen is belangrijker dan winnen",
maar zoals elke sportman of -vrouw wel weet, is het toch altijd nog leuker als je inzet
en goed spel beloond worden he J


We danken ook Zulte voor de goed en sportieve ontvangst!

Alé, Coach Veerle, je weet wat te doen: Contacteer maar nog wat ploegen, want dit smaakte naar meer!

Groetjes

Sjoeke, jullie meer dan trotse ploegverantwoordelijke.

P.S.: bij de volgende 5 tegen 5 match ga ik een blaadje bijhouden om zo een beter verslag te schrijven, want nu moest ik mij wat te veel vasthouden aan het scoreblad en de foto’s, terwijl er uiteraard nog veel andere belangrijke dingen gebeurd zijn die achteraf niet te zien zijn op het officiële scoreblad!

2016-12-12 U10-Zulte 5t5

 

Kleine toevoeging van de coach:

Wat was ik trots op elk van jullie, we hebben er inderdaad weken naar toe geleefd! De laatste training voor de match op donderdag 8/12 was dan ook eentje vol spanning, vragen, chaos, overenthousiaste en uitgelaten spelers maar het was het allemaal waard. Wat een enthousiasme en inzet heb ik gezien. Wat ben ik blij dat ik jullie coach mag zijn. Echt waar. Jullie hebben elk een plekje in mijn hart veroverd!

Coach Veerle

 

 

17 December 2016: Zulte ID-Recruitment - U10A  27-38

Onze U10A speelde voor de eerste keer 5 tegen 5 en ging in Zulte winnen met 27-38.  Proficiat voor de mooie prestatie!

   

   

Aantal bezoekers

Vandaag169
Gisteren211
Deze week380
Deze maand6185

   

Copyright 2016 - Tigers Evergem

joomla counter