sponsor-zelf-met-trooper

Trooper Banner

 

   


Seizoen 2015-2016 U14M

20 februari 2016: Houtem – U14 Meisjes 22-87

Voor de kwartfinale van de beker van Oost-Vlaanderen moesten onze U14 meisjes naar het landelijke Sint-Lievens-Houtem. In de reguliere competitie behaalden onze meisjes een forse uitoverwinning: 26-61. We wisten dat we op papier sterker waren maar vandaag misten we Kerry , Femke klein en Allyzee waardoor er maar 7 tigers het speelveld betraden. Coach Sandra was ervan overtuigd dat het geen gemakkelijke match zou worden.

In het eerste quart duurde het een aantal minuten vooraleer we het eerste punt konden scoren maar nadien kwam onze scoormachine vlot op gang. Al gauw stond een 12-0 voorsprong op het scorebord. Maury en Fiebe vonden elkaar blindelings en wanneer Houtem, na een time-out, de dekking op hen beiden verscherpte, slaagden Laure en Femke groot erin om de score uit te diepen. Met een grote voorsprong, 4-27 gingen we het tweede quart in.

Coach Sandra peperde ons in de oren dat de buit nog niet binnen was. We moesten alert blijven maar dat bleek geen probleem te zijn. Houtem ging iets beter verdedigen en wij lieten het een paar keer na om de rebound te pakken. Gelukkig vond Jinte een gaatje in de defense waardoor ze op een diefje kon scoren. Janne slaagde erin om vroeg te storen in de opbouw van Houtem waardoor Maury en Femke scoorden op de fastbreak. Het tweede quart sloten we af met een uitgediepte voorsprong: 10-46. We konden met een gerust hart de rust in.

Doordat de druk van de ketel weg was, slaagden we erin om ons spel op te dringen in het derde quart. Laure en Lisa lieten zich niet doen in de defense en Jinte slaagde erin om 5 keer na elkaar te scoren. De assists van Maury brachten Fiebe in een ideale stelling waardoor ook zij de bal 6 keer na elkaar in de basket deed verdwijnen. Maury sloot het quart af met een mooie onevenaarbare “bom”: 22-67.

Het sierde de meisjes van Houtem dat ze zich, ondanks de achterstand, bleven weren als een duivel in een wijwatervat maar dat veranderde weinig tot niets aan het spelbeeld. Janne bleef de offence dwarsbomen en Maury, Fiebe en Femke gooiden de bal vlot in de basket. Uiteindelijk slaagde Lisa er ook in haar een aantal puntjes mee te graaien zodat er een mooie eindresultaat op het scorebord stond te lezen na het vierde quart.

De meegereisde suppoters waren dolenthousiast over de wedstrijd waarin onze meisjes hun mooie dominante en aanvallende spel demonstreerden.

2016-02-20 U14M uitslag

Mission completed: We gaan door naar de halve finale!

Gavere-De Pinte, here we come!

(Tekst: Tina M, Foto Fanny dL)


30 januari 2016: U14 Meisjes - Dbc Osiris Aalst 81-31

Vandaag kwamen de u14 meisjes van Osiris Aalst op bezoek. Ze stonden op de tweede plaats in het klassement na BC Lede. Onze eerdere wedstrijd in Aalst hadden we gewonnen met nipte cijfers. Wie vandaag won, nam vrijwel zeker de tweede plaats in de klassering. De opdracht was duidelijk: We moesten winnen!

Zoals wel eerder gebeurde dit seizoen waren we de eerste minuten niet wakker. Aalst kwam sterk uit de hoek en onze doelpogingen werden telkens opnieuw onderschept. Coach Sandra moest een time-out inroepen om ons wakker te schudden maar nadien trok onze dieseltrein zich langzaam op gang. De chaos van de eerste minuten veranderde in mooi samenspel waar iedereen zijn steentje bijdroeg. Het eerste quart konden we afronden met een ruime voorsprong van 10 punten: 20-10.

In het tweede quart gingen we op ons elan verder. Maury infiltreerde regelmatig in de Aalsterse verdediging en wanneer haar pogingen niet lukten stond Fiebe klaar om de rebounds te pakken en te scoren. Wanneer beiden, door de sterke defence van Aalst, werden gehinderd namen kleine Fem en Kerry het heft in handen door de bal te onderscheppen en met een mooie lay-up te scoren. Alizée scoorde op de fast break en grote Fem scoorde met een afstandsshot. Aalst kon weinig weerwerk bieden. Op het einde van het tweede quart hadden we onze voorsprong uitgebreid (38-16) en we konden met een gerust gemoed de rust in.

Na de rust probeerde Aalst het tempo op te drijven maar door de sterke defense van Laure, Lisa, Janne en Fiebe konden Maury, Kleine Fem, Kerry via een fast break scoren. Aalst kon onze meisjes alleen maar stoppen door fouten te maken en de vrijworpen werden door onze meisjes vlot gescoord. Het derde quart diepten we onze score verder uit: 56-23.

In het vierde quart zijn we nog een versnelling hoger gaan spelen. Lisa en Jinte namen het heft in handen en lieten het niet na om te doelpuntje mee te pakken. Janne slaagde erin om in haar eerste match de offence van Aalst te dwarsbomen en met een magistrale pass van Laure kon Fiebe de bal gemakkelijk in de basket gooien. Kerry, Jinte, Lisa, Alizée en de beide Fem's bleven de Aalsterse defence bestoken, Laure stond pal in de defence en de bommen van Maury bleven niet achterwege. Aalst werd helemaal zoek gespeeld en de Aalsterse meisjes wisten niet meer van welk hout pijlen maken. Coach Sandra kon rustig gaan zitten en genieten van het mooie samenspel. De supporterende ouders lieten zich van hun beste kant zien door de mexican wave in te zetten. Niets hield ons nog tegen en na het laatste eindsignaal stonden de duidelijke winstcijfers op het bord: 81-31! De tweede plaats is zo goed als binnen!

(Tekst: Tina)


17 oktober 2015: Alsemberg - U14m  24-73

Alsemberg – Tigers Evergem u14 meisjes (17-10-2015) Na de super overwinning van vorige week in de derby tegen Meetjesland (106-14) (zie selfie) en de traktatie van Femke stond een verplaatsing naar Alsemberg op het programma. Sommige speelsters wisten me al te zeggen waar ze stonden in het klassement, maar ik probeerde hen toch te overtuigen dat ze geen cadeautjes gingen krijgen.

Zeker daar we op training nooit volledig waren deze week, door ziekte, schooluitstappen, tenen en galabals. We begonnen dan ook verschrikkelijk aan de wedstrijd. Geen inzet, geen afwerking, veel fouten in defense die eigenlijk niet zouden mogen,.... We sloten dan ook het eerste kwart af met een 12-12 score. Aanvallend vond alleen Maury de weg naar het doel en hadden we veel kansen om uit te lopen maar de afwerking liet te wensen over.

Mijn preek schudde sommige speelsters nu wel echt wakker en ik denk dat ze het nu ook wel door hadden dat het niet vanzelf ging gaan. Het tweede kwart waren onze diesels precies opgewarmd. Iedereen begon te scoren en vooral onze defense was veeeeel beter waardoor de meisjes van Alsemberg maar 2 puntjes konden maken in dit kwart. Rust 14-36 In de tweede helft moesten we het zonder zichtbare chrono doen, maar gingen op hetzelfde elan van het tweede kwart verder. We sloten de wedstrijd winnend af en na een goede douche gingen we met de ganse groep nog iets eten in Ertvelde! Proficiat meisjes! We zullen het eerste kwart maar snel vergeten!

Het was een geslaagde avond! Eentje om zeker te herhalen! Bedankt voor het initiatief Ann en Griet! Ge moogt dat nog doen!

2015-10-17 Alsemberg-U14m

(Tekst: Sandra B)


3 oktober 2015: Osiris Aalst - U14m 38-50

Zaterdag 3 oktober stond een uitwedstrijd naar Aalst op het programma. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden wisten we en dat zorgde er voor dat sommigen een beetje zenuwachtig waren. Eens de wedstrijd op gang was vielen de zenuwen weg en kwamen we al snel op voorsprong. Maar Aalst bleef dankzij hun offensieve rebounds steeds volgen op enkele puntjes. In de tweede helft hadden we opnieuw een goede start. Jammer genoeg misten we alweer enkele makkelijke layups waardoor we het onszelf een beetje moeilijk maakten en Aalst in de match kon blijven. In het vierde kwart werd onze helpdefense steeds beter en beter. Nu we ook bijna alle defense rebounds hadden werd het voor de meisjes van Aalst moeilijker en konden we eindelijk toch een kloofje slaan. Uiteindelijk liepen we 12 punten uit en konden we de 3 punten meenemen naar Evergem. Eindstand 38-50 Een dikke proficiat voor de super inzet!!! Doe zo verder.

2015-10-03 Osiris Aalst-U14m

(Tekst: Sandra B)


13 sept 2015: U14m-Notre Dame Leuven 90-19

Tweede wedstrijd van het seizoen tegen Leuven en iedereen is paraat. Na de mooie overwinning van vorige week zullen we vandaag wel opnieuw bij de les moeten zijn want we kennen onze tegenstander niet. We starten de match gretig met enkele steals en fastbreaks, maar de afwerking laat ons in de steek. De ene lay-up na de andere wordt gemist. Toch maar een time-out nemen om ons wakker te maken. En het helpt!!! En dan gaat het plots heel snel. De lay-ups gaan nu plots wel binnen en al vlug blijkt dat we de tegenpartij de baas kunnen. We sluiten het eerste kwart af met 29-0. Het tweede kwart gaan we op hetzelfde elan verder. Iedereen werkt in defense en iedereen vind de weg naar het doel. We gaan rusten met 53-5. Na de rust verloopt alles een beetje rommelig. In verdediging loopt het wat stroever. We willen een beetje te snel de bal gaan afnemen waardoor we onze eigen man een beetje uit het oog verliezen. Alhoewel de vermoeidheid bij sommige begint toe te nemen lopen we toch steeds verder uit. We eindigen de match met 90-19. Proficiat met de mooie overwinning, maar we blijven verder werken zowel in aanval als defense!

Een tevreden coach!

 

   

   

Aantal bezoekers

Vandaag126
Gisteren263
Deze week1301
Deze maand4951

   

Copyright 2016 - Tigers Evergem

joomla counter